Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi esenta de lamaie. Punem compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor. Adaugam treptat faina si...
Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite).
Pieptul de pui il taiem marunt si...
Curatam conopida, o rupem buchetele mici, o spalam si o punem in apa clocotita cu sare sa fiarba cateva minute. O scoatem intr-o sita si o lasam la scurs. Pastram 100 ml din apa in care a fiert.
Curatam ceapa si o taiem marunt. Prazul il tocam rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii....
Curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert cu apa si sare, 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Scurgem apa si ii lasam intr-o sita la scurs.
Kaizerul il taiem felii subtiri. Ungem o tava cu unt si punem cartofii, condimentam cu mirodeniile pentru cartofi si punem...
Scoatem din congelator fructele de padure,le punem intr-un bol si le lasam la temperatura camerei 30minute.Le punem in robotil de bucatarie cu 50gr zahar si le mixam,dar nu le facem pasta,sa mai ramana si bucati intregi din fructe.
Batem smantana pentru frisca.restul de 50gr zahar si cu...
Curatam mararul,il tocam cat mai marunt,il spalam bine si il punem la scurs intr-o sita marunta.
Punem mararul in forme de gheata pentru frigider,ca m 3/4 si turnam apa rece deasupra si punem la congelator cateva ore pana ingheata.Scoataem din forme si punem intr-o punga.Scoatem cand avem...
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 15-20minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem intr-o sita.
Radem branza si cascavalul.Jumatate din cascaval il amestecam cu telemeaua.
Batem ouale cu sare si vegeta,apoi incorporam...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare.Presaram deasupra putina sare si lasam la scurs intr-o sita minim 30minute,dupa care stoarcem bine de zeama ramasa.
Separat,batem ouale cu sare si piper dupa gust.Adaugam dovleceii,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat marunt si...
Curatam kiwi si il taiem in doua. Curatam de coaja piersicile si le taiem mai marunt.
Punem in paharul de la magic bullet impreuna cu cutitul in cruce,toate ingredientele si mixam bine.
Servim imediat.
Se poate prepara si intr-un blender obisnuit.
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul...
Curatam piersicile de coaja si le taiem marunt.
Punem in blender piersicile,gheata,inghetata si mierea si pornim blenderul cateva clipe.
Servim imediat.
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.
Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si...
Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.
In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand...
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu.
Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic....
Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele.
In sucul filtrat se adauga continutul...
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase.
Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem...
Tiramisu reţetă cu fructe
Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa.
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam cu 120...
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul.
Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu....
Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute.
Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa...
Punem piersicile la scurs intr-o sita dupa ce le taiem felii mai groase.
Cernem faina,adaugam zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,untul taiat cat mai marunt,galbenusurile si framantam cu mainile trecute prin faina pana devine un aluat omogen si nu se mai prinde de maini.Invelim...
Topim untul intr-o tigaie,adaugam faina in ploaie si amestecam repede cu un tel.Stingem rantasul cu lapte,amestecand mereu.Lasam cateva minute,apoi adaugam smantana,mararul tocat cat mai fin,sare,piper,vegeta si zeama de lamaie dupa gust,depinde cat de acrisor vrem sa fie.Lasam la foc mic vreo...
Curatam ceapa si o taiem fasii.Ceapa verde o taiem rondele.Rosiile le taiem jumatati.Punem totul intr-un bol si amestecam.Asezonam cu ulei,sare si otet,dupa gust.Adaugam miezul de lapte si presaram marar tocat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.Presaram sare dupa gust,amestecam si lasam cateva minute.
Vinetele,le tocam daca nu sunt tocate si le amestecam cu ceapa.
Din galbenus si ulei facem maioneza la care adaugam putin mustar.Punem maioneza peste vinete si omogenizam bine.
Servim cu paine,miez...
Lasam foile de placinta sa se dezghete,in frigider de seara pana dimineata.
Stafidele le punem la inmuiat in rom,cateva ore.
Desfacem foile cu grija si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.Le impartim in 3.
Amestecam branza,smantana,stafidele,grisul,ouale,zaharul vanilat si...
Curatam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora.
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 5linguri de zahar pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si uleiul.Amestecam faina cu praful...
Clatite pufoase reteta
Punem in robotul de bucatarie,sau mixam laptele, ouale, faina, iaurtul, apa minerala si bicarbonatul si omogenizam bine compozitia. Dam la rece o ora. Daca s-a ingrosat prea mult mai completam cu putin lapte si apa minerala.
Preparam clatitele din compozitia de mai...
Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii. Ceapa o taiem rondele. Punem legumele in putin ulei si calim 10minute. Eu am pregatit mancarea in tigaia de la delimano, de ceramica, care nu lasa legumele sa se caleasca ci le inabuse, la fel si carnea si nu am avut...
Ciupercile le scurgem de apa si le punem in putin ulei,apa,sare si piper si le lasam pe foc pana se inmoaie,completand cu apa cand mai este nevoie,sa fie tot timpul lichid peste ele.
Taiem pieptul de pui bucati mai mici si il prajim in ulei si unt pana se rumeneste putin.Scoatem carnea si o...
Taiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o craticioara de ceramica de la delimano care inmoaie legumele, nu le prajeste) si le lasam pe foc cateva...
Chec cu fructe confiate si rahat
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi esenta de lamaie. Punem compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor. Adaugam treptat faina si...
Clatite cu piept de pui si ciuperci
Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite). Pieptul de pui il taiem marunt si...
Mancare de conopida
Curatam conopida, o rupem buchetele mici, o spalam si o punem in apa clocotita cu sare sa fiarba cateva minute. O scoatem intr-o sita si o lasam la scurs. Pastram 100 ml din apa in care a fiert. Curatam ceapa si o taiem marunt. Prazul il tocam rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii....
Garnitura cartofi taranesti la cuptor
Curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert cu apa si sare, 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Scurgem apa si ii lasam intr-o sita la scurs. Kaizerul il taiem felii subtiri. Ungem o tava cu unt si punem cartofii, condimentam cu mirodeniile pentru cartofi si punem...
Inghetata cu fructe de padure-reteta cu nr 300
Scoatem din congelator fructele de padure,le punem intr-un bol si le lasam la temperatura camerei 30minute.Le punem in robotil de bucatarie cu 50gr zahar si le mixam,dar nu le facem pasta,sa mai ramana si bucati intregi din fructe. Batem smantana pentru frisca.restul de 50gr zahar si cu...
Marar pentru iarna
Curatam mararul,il tocam cat mai marunt,il spalam bine si il punem la scurs intr-o sita marunta. Punem mararul in forme de gheata pentru frigider,ca m 3/4 si turnam apa rece deasupra si punem la congelator cateva ore pana ingheata.Scoataem din forme si punem intr-o punga.Scoatem cand avem...
Cartofi noi gratinati la cuptor
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 15-20minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem intr-o sita. Radem branza si cascavalul.Jumatate din cascaval il amestecam cu telemeaua. Batem ouale cu sare si vegeta,apoi incorporam...
Chiftelute din dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare.Presaram deasupra putina sare si lasam la scurs intr-o sita minim 30minute,dupa care stoarcem bine de zeama ramasa. Separat,batem ouale cu sare si piper dupa gust.Adaugam dovleceii,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat marunt si...
Smoothie de kiwi si piersici
Curatam kiwi si il taiem in doua. Curatam de coaja piersicile si le taiem mai marunt. Punem in paharul de la magic bullet impreuna cu cutitul in cruce,toate ingredientele si mixam bine. Servim imediat. Se poate prepara si intr-un blender obisnuit.
Cremsnit cu frisca
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul...
Smoothie de piersici
Curatam piersicile si le taiem marunt. Punem in blender toate ingredientele si mixam bine.Servim imediat.
Bautura racoroasa de vara
Curatam piersicile de coaja si le taiem marunt. Punem in blender piersicile,gheata,inghetata si mierea si pornim blenderul cateva clipe. Servim imediat.
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza
Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml. Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si...
Sirop de capsuni
Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon. In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand...
Prajitura cu capsuni si bezea
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu. Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic....
Sirop de visine
Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele. In sucul filtrat se adauga continutul...
Cartofi noi la cuptor
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase. Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem...
Tiramisu reţetă cu fructe
Tiramisu reţetă cu fructe Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam cu 120...
Chec guguluf marmorat cu branza
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul. Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu....
Guguluf aperitiv
Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute. Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa...
Tarta cu branza dulce si piersici
Punem piersicile la scurs intr-o sita dupa ce le taiem felii mai groase. Cernem faina,adaugam zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,untul taiat cat mai marunt,galbenusurile si framantam cu mainile trecute prin faina pana devine un aluat omogen si nu se mai prinde de maini.Invelim...
Sos de smantana cu marar
Topim untul intr-o tigaie,adaugam faina in ploaie si amestecam repede cu un tel.Stingem rantasul cu lapte,amestecand mereu.Lasam cateva minute,apoi adaugam smantana,mararul tocat cat mai fin,sare,piper,vegeta si zeama de lamaie dupa gust,depinde cat de acrisor vrem sa fie.Lasam la foc mic vreo...
Salata cu miez de lapte
Curatam ceapa si o taiem fasii.Ceapa verde o taiem rondele.Rosiile le taiem jumatati.Punem totul intr-un bol si amestecam.Asezonam cu ulei,sare si otet,dupa gust.Adaugam miezul de lapte si presaram marar tocat.
Salata de vinete cu miez de lapte
Curatam ceapa si o tocam marunt.Presaram sare dupa gust,amestecam si lasam cateva minute. Vinetele,le tocam daca nu sunt tocate si le amestecam cu ceapa. Din galbenus si ulei facem maioneza la care adaugam putin mustar.Punem maioneza peste vinete si omogenizam bine. Servim cu paine,miez...
Placinta cu branza cremoasa si stafide
Lasam foile de placinta sa se dezghete,in frigider de seara pana dimineata. Stafidele le punem la inmuiat in rom,cateva ore. Desfacem foile cu grija si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.Le impartim in 3. Amestecam branza,smantana,stafidele,grisul,ouale,zaharul vanilat si...
Tarta cu capsuni si frisca
Curatam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 5linguri de zahar pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si uleiul.Amestecam faina cu praful...
Clatite pufoase reteta cu branza dulce si toping de caramel
Clatite pufoase reteta Punem in robotul de bucatarie,sau mixam laptele, ouale, faina, iaurtul, apa minerala si bicarbonatul si omogenizam bine compozitia. Dam la rece o ora. Daca s-a ingrosat prea mult mai completam cu putin lapte si apa minerala. Preparam clatitele din compozitia de mai...
Pipote de pui cu ciuperci si legume
Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii. Ceapa o taiem rondele. Punem legumele in putin ulei si calim 10minute. Eu am pregatit mancarea in tigaia de la delimano, de ceramica, care nu lasa legumele sa se caleasca ci le inabuse, la fel si carnea si nu am avut...
Sote de pui cu ciuperci
Ciupercile le scurgem de apa si le punem in putin ulei,apa,sare si piper si le lasam pe foc pana se inmoaie,completand cu apa cand mai este nevoie,sa fie tot timpul lichid peste ele. Taiem pieptul de pui bucati mai mici si il prajim in ulei si unt pana se rumeneste putin.Scoatem carnea si o...
Ciorba de iepure de casa
Taiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o craticioara de ceramica de la delimano care inmoaie legumele, nu le prajeste) si le lasam pe foc cateva...