publicat la 14.12.2012
publicat la 27.11.2012
publicat la 20.11.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de legume cu galuste condimentate
Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele...
Supa de mazare cu taitei
Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam mazarea si morcovii taiati marunti (eu am folosit o portie de mazare congelata-pe care eu o pun in congelator gata oparita cu ceapa, morcovi, putin patrunjel, sare si un strop de zahar). Lasam pe foc mediu...
Supa de leustean cu perisoare
Prima data vom pune la fiert 1 cartof mic (aprox de 100 gr) pentru perisoare. Taiem cubulete mici toate legumele (morcovii, radacina de patrunjel, cartoful) le punem intr-un vas cu apa, condimentam cu sare sau vegeta, adaugam si frunzele de leustean, acoperim vasul cu un capac si...
Supa crema de legume
Spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel ii curatam si-i taiem tot in 4, dovlecelul il curatam si-l taiem cubulete mai mari. Punem toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina...
Supa de zarzavaturi
Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Taiem cubulete mici toate legumele (morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul, telina, gulia, ardeiul, rosia), iar varza o taiem felii ca pentru salata. Le adaugam pe toate, mai putin rosia si broccoli, la ceapa calita si mai...
Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe
Cum se prepara Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta, cand este aproape fiarta adaugati orezul si lasati sa fiarba. Cand sunt fierte atat carnea cat si...
Supa de gulii
Gulia, morcovii, radacina de patrunjel si telina, le curatam si le dam prin razatoare. Intr-un vas incalzim putin ulei de masline si punem legumele la calit. Taiem cubulete mici ardeiul si adaugam la restul legumelor. Dupa aproximativ 10-15 minute, adaugam apa, condimentam cu sare si piper si...
Ciorba de perisoare
Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem cateva frunze de leustean,...
Ciorba de dovlecei
Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam...
Supa Minestrone
Pregatim legumele astfel: curatam ceapa si o tocam marunt, taiem cateva felii de telina si le taiem cubulete mici, la fel procedam si cu morcovii. Punem intr-o oala mai maricica putin ulei de masline si punem ceapa la calit. Adaugam legumele taiate anterior si le calim si pe acestea vreo 4-5...
Supa crema de broccoli
Spalam broccoli, curatam si taiem rondele cartoful, curatam si ceapa, apoi le punem la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic sub capac. Cand sunt fierte, scoatem broccoli, cartoful si ceapa, le punem in blender, adaugam sare si le mixam pana devine o...