publicat la 07.03.2016
publicat la 15.07.2015
publicat la 22.06.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu morcov ,mar si nuci
Intr-un bol mixam ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea.Adaugam uleiul putin cite putin,morcovii rasi pe razatoarea mica,merele.Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Omogenizam bine si adaugam nucile tocate .Punem in forme de briosa trei...
Salata cu paste
Pastele le punem la fiert in apa cu sare cam 10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece. Peste ele se adauga maslinele taiate rondele, crenwurstii tot rondele, brinza cuburi, uleiul de masline si busuiocul. Se amesteca toate ingredientele si se serveste rece de la frigider. Pofta...
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni
Tiramisu reţetă originală Bati mascarponele cu galbenusurile si zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri).Dai la rece.Bati albusurile cu un strop de sare si cu zahar tot dupa gust pina devine spuma tare.Dai la rece.Bati frisca.Amesteci bine cele 3 compozitii invirtind usor.Cam 750 gr capsuni le...
Paste cu sos de rosii si dovlecel
Intr-o tigaie pui la calit ceapa taiata mic, cu pancetta si putin unt. Cind sunt moi adaugi dovleceii taiati rondele si putina apa si vin si lasi la facut pina scade putin zeama din tigaie. Adaugi apoi sucul de rosii, putina sare, piper, busuioc verde sau uscat si lasi sosul sa fiarba...
Gogoşele rapide
Se bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se iau mici bucăţi de aluat care se eliberează în ulei încins. Pe măsură ce...
Ciorba de perisoare cu carne de vita
Se spala carnea de vita si se pune la fiert cu apa pina fierbe.Se adauga zarzavatul si ceapa tocata si se lasa pana fierb.Apoi se adauga perisoarele(se amesteca toate ingredientele si se fac bilute mici),fideaua,bulionul si se lasa la fiert pina sunt toate fierte.La urma se potriveste de...
Sarmale cu piept de pui si bureti
Toci ceapa marunt si o pui intr-un ceaunel cu ulei la calit.Cind e inmuiata adaugi morcovul,lasi inca vreo 5 minute apoi adaugi orezul,verdeata si bulionul si lasi pina se umfla putin orezul amestecind continuu.In alt vas pui carnea de pui tocata si buretii si peste ele adaugi compozitia de...
Supa de pui
Pulpele se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga apoi dupa vreo jumatate de ora morcovul rondele si ceapa. Apoi se pun si cartofii taiati felii. Se mai pune apa. Se mai lasa putin la fiert pina sunt fierte bine toate si se adauga apoi piper, sare, delicat si...
Oua umplute
Ouale se curata si se taie in 2 pe lung. Galbenusurile se scot si se piseaza cu furculita,apoi se adauga pateul si putin ulei de masline si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. Cu compozitia aceasta se umplu ouale cu o lingurita. Se aseaza pe un platou care e uns deja...
Aperitiv
Se taie parizerul cuburi, cascavalul se rade, galbenusurile se bat spuma, albusurile la fel, castravetii se taie marunt, gogosarii la fel. Se amesteca apoi bine parizerul, cascavalul, galbenusurile, smintina, castravetii, gogosarii, faina, sarea, piperul. Apoi totul se amesteca cu...
Pasca cu smintina si brinza
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si esenta de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine, adaugam si smintina. Punem...
Cartofi la cuptor cu sos de mustar
Incalzim cuptorul. Ungem tava cu ulei. Cartofii taiati ii punem in vas si apoi ii amestecam bine cu uleiul, cateii de usturoi, sarea si putina apa.Iii dam la facut pina devin moi sau rumeni. Cind sunt gata se scot si se servesc cu sosul de mustar. Pentru sos amestecam intr-un bol...
Orez cu legume
Ceapa se taie marunt se caleste putin in ulei de masline apoi se adauga morcovul taiat rondele sau cuburi,ardelul taiat cuburi,ciupercutele taiate felii un pic de sare si se lasa la fiert cu un pahar apa.Cind sunt aproape fierte se adauga orezul spalat si se lasa la fiert pina e gata.Se adauga la...
Fasole batuta cu sos de ceapa
Fasolea fiarta si scursa se mixeaza cu blenderul,se adauga2 linguri ulei de masline ,sare,usturoiul pisat si se amesteca bine.Se pregateste sosul de ceapa astfel:se toaca ceapa marunt si se pune la calit cu ulei ,sare si putina apa .Amesteci din cind in cind apoi daca ceapa nu e fiarta mai adaugi...
Tort by Andreea
Se pregateste tava unsa cu ulei si se pune hirtie de copt. Dupa, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar, apoi cele 2 se amesteca (albusurile se toarna peste galbenusuri ),amestecind usor cu para. Dupa...
Bounty
Intr-o cratita punem pe foc frisca si untul. Cand untul este topit adaugam faina de cocos si zaharul. Amestecati energic sa nu se formeze cocoloase, pana se absoarbe tot lichidul. Cu ajutorul mainilor formati cilindri pe care ii puneti pe o farfurie. In aceasta faza nu arata prea aspectuos...
Supa de vitel
Am pus la fiert carnea cu apa.Cind a inceput sa fiarba am adaugat sare apoi am lasat-o pina era aproape fiarta si am pus morcovul taiat rondele si ceapa intreaga(eu am pus-o doar de gust am scos-o la sfirsit).Cind erau aproape fierte am adaugat cartofii taiati felii si pastele.Am pus si o...
Legume la cuptor cu carnita de pui
Legumele le-am spalat, curatat si aranjat in tava astfel: cartofii mici intregi, ciupercutele intregi, rosiile intregi, ardeiul felii, dovlecelul felii. Am adaugat apa, ulei de masline si delicat si le-am bagat la cuptor pentru jumatate de ora. Carnea de pui am pus-o in alta tava cu usturoi,...
Sos pentru pizza
Sucul de rosii se pune la fiert cu usturoiul,sarea,busuiocul,oregano si putin piper.Se lasa la fiert cam 15 minute pina se schimba un pic la culoare.Se serveste cu pizza fierbinte.Pofta buna!!!
Salata de ton cu ciuperci si masline
Am pus intr-un bol conserva de fasole spalata si scursa,conserva de ton fara ulei, maslinele, ciupercile si putina zeama de lamaie.Amesteci si adaugi sare daca e nevoie (eu nu am adaugat). Pofta buna!!!
Salata de vinete cu maioneza
Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas se adauga ceapa taiata fin si maioneza. Se amesteca si se serveste cum doreste fiecare. Pofta buna!!
Sfintisori
Punem faina intr-un bol ,facem o gaura in mijloc, punem drojdia cu putin lapte la inmuiat.Adaugam coaja de lamiie,zaharul,sarea,ouale batute si framintam pina se desprinde de pe bol apoi adaugam untul topit framintind inca un pic. Se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Formam...
Lasagna
Cureti ceapa si morcovul, ceapa o tai marunt, morcovul il dai pe razatoarea mica,l e calesti, adaugi condimentele si apoi 2 linguri bulion. Ungi o tava cu unt, pui foaie de lasagna, ungi foaia de lasagna cu bulion, pui umplutura, apoi mozzarella razuita, apoi iar foaie, iar umplutura si...
Paste cu pancetta dovlecel si Philadelphia
Curatam dovleceii si ii taiem julienne.Intr-o tigaie de paste punem o lingura ulei de masline si apoi adaugam pancetta. Lasam la facut 5 minute, adaugam vinul, dovleceii taiati, sarea, catelul de usturoi si piperul. Lasam la facut atit timp cit e nevoie pentru a se face dovlecelul. In...
Ciorba de cartofi cu fasole verde
Am curatat ceapa, am spalat-o, am taiat-o fin. Am pus-o in oala de ciorba cu zarzavatul si 1 cana apa la fiert. Apoi am adaugat fasolele verzi taiate in 2, cartofii taiati cuburi si am lasat la fiert. Cand legumele sunt fierte adaugi smantana, fideaua si borsul dupa gust. Am pus si 1 lingura...
Prajitura desteapta
Separi ouale,bati galbenusurile cu zaharul,adaugi untul topit dar racit,esenta,faina si omogenizezi bine.Apoi torni laptele rece pina aluatul devine omogen.Bati spuma albusurile si le adaugi in compozitia de lapte,adaugi un pic de sare amestecind usor.Intr-o tava cu hirtie de copt torni...
Paste cu ciuperci si pancetta
Cureti si speli ciupercile, le tai felii, le pui intr-o tigaie de paste cu ulei de masline la calit.Apoi adaugi pancetta,ceapa taiata marunt,sare ,un paharel de apa si le lasi pe foc pina ciupercile sunt facute.Apoi adaugi jumatate pahar lapte si amesteci bine.In acest timp fierbi pastele...
Carbonara cu dovlecel si morcov
Intr-o tigaie pentru paste adaugi ulei de masline ,jumatatea de ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovul cubulete si pancetta si lasi la foc mic vreo 20 de minute pina morcovul e aproape facut. Dupa adaugi dovleceii taiati julienne,piperul,sarea ,vinul ,un pic de apa si mai lasi la foc...
Prajitura fara coacere cu nutella
Dam biscuitii,napolitanele si ciocolata pe razatoarea mica.Amestecam cu nucile sfarimate apoi lasam compozitia deoparte.Batem frisca apoi amestecam cu nutella.Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili punem compozitia de biscuiti apoi stropim cu lapte cu cafea,punem crema de nutella si deasupra...
Tramezzini
Piinea pentru tramezini o tai in 2 ca sa iasa 2 triunghiuri.Ungi feliile cu maioneza,apoi pui peste din conserva scurs de ulei,ciuperci,ardeiul in otet,maslinele rondele si dupa gust se poate adauga si porumb boabe.Se pot face mai multe straturi in general tramezinii originali de la ,,mama lor''...