Sfintisori

de deea2686 in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 2982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamiie
  • 1 galbenus
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Punem faina intr-un bol ,facem o gaura in mijloc, punem drojdia cu putin lapte la inmuiat.Adaugam coaja de lamiie,zaharul,sarea,ouale batute si framintam pina se desprinde de pe bol apoi adaugam untul topit framintind inca un pic.

Se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Formam sfintisorii.In tava unsa asezam sfintisorii dati cu un galbenus,zahar si putin lapte.Lasam la copt.Cind sunt gata ii ungem cu miere si deasupra presaram nuca macinata cu putin zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)