Prima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat. Separam cele 3 oua. Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar. Apoi adaugam galbenusurile,...
Incepem prin a pregati aluatul. Cernem faina.
Intr-un vas punem laptele caldut si dizolvam in el drojdia si zaharul. Adaugam faina, iaurtul, praful de sare si untura. Framantam bine aluatul pana obtinem o bila elastica si nelipiciosa. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la...
Prima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina. Amestecam usor. Adaugam sarea si 2 linguri de piure de cartofi. Eu adaug piure de...
Pentru inceput blenduim bine zaharul cu untul.
Adaugam ouale, apoi lingura de lapte, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Blenduim totul foarte bine. Ungem forma de copt cu unt si tapetam fundul formei cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la 180 grade C 23 de...
Pentru inceput se curata legumele. Ceapa se toaca marunt, morcovii si cartofii se taie patratele. Punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii. Se mai calesc 5 minute. Se adauga 3 litri de apa. Se lasa la fiert circa 15 minute. Adaugam cartofii si saram. Cand cartofii...
Pentru inceput vom face blatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, le incorporam usor amestecand de jos in sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat bine turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul deasupra cu ulei ,acoperim si lasam la dospit 1 ora. In acest timp curatam cartofii si ii fierbem in apa cu...
Vom face prima data blatul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana s-au incorporat bine. Se toarna compozitia intr-o tava in...
Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana...
Clatite pufoase reteta
Facem aluatul de clatite. Mixam bine untul cu zaharul. Cand a devenit cremos adaugam galbenusurile. Mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina, iaurtul si praful de sare. Mixam in continuare. Adaugam usor laptele, apa minerala si siropul de zmeura pentru culoare. Daca...
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de lemn. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca foarte usor. Luam trei linguri din compozitie si le punem in alt vas amestecand cu o picatura de colorant....
Facem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la racit.
Pregatim acum briosele. Punem in tava hartiile pentru briose si incalzim cuptorul la 175...
Pregatim blatul.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se...
Punem supa de pui sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam laptele si condimentam. Mai lasam sa fiarba 5 minute, apoi blenduim totul foarte bine. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul,...
Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.
Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma,...
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute. Pregatim intre timp crema de ciocolata.
Ouale se bat bine cu zaharul. Se...
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Taiem aluatul in patratele. Fiecare patrat se cresteaza in cele patru margini. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem. Dam fiecarui patrat forma de steluta, ducand un capat taiat pana la mijlocul patratului si urmatorul nu. Punem stelutele in...
Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider....
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga usturoiul tocat marunt si se razuieste putin ghimbir. Se adauga boabele de mustar si pudra de curry....
Se cerne intr-un vas faina si cacao. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele. Se amesteca sa se ingroase. Se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza. Ouale se bat cu furculita. Se adauga si budinca peste oua si se amesteca bine. Se toarna...
Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza...
Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit.
Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se...
Se curata morcovii si cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se toaca marunt. Cand s-au fiert cartofii si morcovii se scurg de apa, se paseaza si se lasa la racit. Se adauga apoi porumbul, ceapa si parmezanul. Se condimenteaza dupa gust si...
Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider.
Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu...
Se topeste untul si se lasa la racit. Murele se pun pe foc impreuna cu 50 gr zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se blenduiesc si se trec prin sita, sa nu ramana seminte. Se pune din nou pe foc si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca bine sa se topesca ciocolata. Se ia de pe foc si...
Se dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie transparenta si se lasa aluatul la dospit,...
Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura . Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm....
Punem untul sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam bine. Lasam ca faima sa-si schimbe putin culoarea, fara insa sa se rumeneasca. Adaugam treptat laptele si amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga sare, insa tinem cont si de faptul ca si branza e putin sarata. Cand...
Preparam mai intai blatul: Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga faina si praful de sare. Asezam aluatul intr-o forma patrata, de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, formand si o margine de 3 cm. Dam blatul la cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 20 minute. Scoatem...
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita, pentru a nu ramane seminte. Adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve.
Batem bine frisca si...
Tort Arlequin
Prima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat. Separam cele 3 oua. Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar. Apoi adaugam galbenusurile,...
"Pufoase" cu nuca de cocos
Incepem prin a pregati aluatul. Cernem faina. Intr-un vas punem laptele caldut si dizolvam in el drojdia si zaharul. Adaugam faina, iaurtul, praful de sare si untura. Framantam bine aluatul pana obtinem o bila elastica si nelipiciosa. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la...
Placinta cu cartofi ( de post)
Prima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina. Amestecam usor. Adaugam sarea si 2 linguri de piure de cartofi. Eu adaug piure de...
Prajitura simpla cu lamaie
Pentru inceput blenduim bine zaharul cu untul. Adaugam ouale, apoi lingura de lapte, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Blenduim totul foarte bine. Ungem forma de copt cu unt si tapetam fundul formei cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la 180 grade C 23 de...
Supa cu galuste
Pentru inceput se curata legumele. Ceapa se toaca marunt, morcovii si cartofii se taie patratele. Punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii. Se mai calesc 5 minute. Se adauga 3 litri de apa. Se lasa la fiert circa 15 minute. Adaugam cartofii si saram. Cand cartofii...
"Cupola ninsa"
Pentru inceput vom face blatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, le incorporam usor amestecand de jos in sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat bine turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Langosi cu cartofi si smantana
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul deasupra cu ulei ,acoperim si lasam la dospit 1 ora. In acest timp curatam cartofii si ii fierbem in apa cu...
Inimioara cu crema de branza si jeleu
Vom face prima data blatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana s-au incorporat bine. Se toarna compozitia intr-o tava in...
Iepurasi umpluti
Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana...
Clatite pufoase reteta
Clatite pufoase reteta Facem aluatul de clatite. Mixam bine untul cu zaharul. Cand a devenit cremos adaugam galbenusurile. Mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina, iaurtul si praful de sare. Mixam in continuare. Adaugam usor laptele, apa minerala si siropul de zmeura pentru culoare. Daca...
Rulada " decor" cu crema de vanilie
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de lemn. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca foarte usor. Luam trei linguri din compozitie si le punem in alt vas amestecand cu o picatura de colorant....
Briose cu mure si crema de unt cu ciocolata
Facem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la racit. Pregatim acum briosele. Punem in tava hartiile pentru briose si incalzim cuptorul la 175...
Deliciu la pahar cu fructe si bezea
Pregatim blatul. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se...
Supa crema de mazare cu galuste de cartofi
Punem supa de pui sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam laptele si condimentam. Mai lasam sa fiarba 5 minute, apoi blenduim totul foarte bine. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul,...
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos
Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca. Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma,...
Foietaj cu crema de ciocolata
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute. Pregatim intre timp crema de ciocolata. Ouale se bat bine cu zaharul. Se...
Stelute cu gem
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Taiem aluatul in patratele. Fiecare patrat se cresteaza in cele patru margini. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem. Dam fiecarui patrat forma de steluta, ducand un capat taiat pana la mijlocul patratului si urmatorul nu. Punem stelutele in...
Placinta cu legume si bacon
Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider....
Curry de cartofi cu oua ochiuri
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga usturoiul tocat marunt si se razuieste putin ghimbir. Se adauga boabele de mustar si pudra de curry....
Budinca clasica de ciocolata
Se cerne intr-un vas faina si cacao. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele. Se amesteca sa se ingroase. Se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza. Ouale se bat cu furculita. Se adauga si budinca peste oua si se amesteca bine. Se toarna...
Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci
Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza...
Calzone
Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se...
Snitele de legume
Se curata morcovii si cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se toaca marunt. Cand s-au fiert cartofii si morcovii se scurg de apa, se paseaza si se lasa la racit. Se adauga apoi porumbul, ceapa si parmezanul. Se condimenteaza dupa gust si...
Mousse de iaurt si ciocolata
Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider. Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu...
Chec cu sirop de mure si ciocolata
Se topeste untul si se lasa la racit. Murele se pun pe foc impreuna cu 50 gr zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se blenduiesc si se trec prin sita, sa nu ramana seminte. Se pune din nou pe foc si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca bine sa se topesca ciocolata. Se ia de pe foc si...
Aluat de briosa umplut
Se dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie transparenta si se lasa aluatul la dospit,...
Tarta rustica de cartofi
Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp se pregateste umplutura . Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm....
Crochete de lapte cu porumb si branza feta
Punem untul sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam bine. Lasam ca faima sa-si schimbe putin culoarea, fara insa sa se rumeneasca. Adaugam treptat laptele si amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare, insa tinem cont si de faptul ca si branza e putin sarata. Cand...
Patratele cu lamaie
Preparam mai intai blatul: Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga faina si praful de sare. Asezam aluatul intr-o forma patrata, de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, formand si o margine de 3 cm. Dam blatul la cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 20 minute. Scoatem...
Bavareza de mure
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita, pentru a nu ramane seminte. Adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve. Batem bine frisca si...