Facem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la racit.
Pregatim acum briosele. Punem in tava hartiile pentru briose si incalzim cuptorul la 175 grade C. Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul. Apoi punem esenta de vanilie. Se adauga apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt si cel se sare. Se adauga laptele si apoi restul de faina. Se mixeaza totul bine, pe treapta cea mai mica a mixerului. Se toarna compozitia in formele pentru briose. Peste aluat punem in fiecare forma o lingura de sirop de mure. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Facem proba scobitorii.
Pregatim cat timp stau briosele la cuptor crema de unt cu ciocolata. Se bate bine untul cu zaharul pudra. Se adauga crema de ciocolata. Eu am folosit nutella. Cand s-au racit briosele le ornam cu crema de unt, folosindu-ne de un pos.
Un adevarat deliciu.
1
Eu am pus o lingura de crema de ciocolata si in siropul se mure.