- Incingem cuptorul la 180 grade.
- Aluatul se decongeleaza si se desface cu grija sa nu se rupa. Punem la marginea aluatului crenvustii aliniati si punem putin mustar pe lungime . Rulam cat sa imbrace crenvustii.
- batem oul cu putin ulei de malsine si ungem la capatul ruladei sa...
Incingem cuptorul la 180 grade.
Batem ouale cu un tel si adaugam iaurtul, uleiul, sare, piper alb macinat, faina amestecata cu praful de copt si apoi parmezanul ras.
Ardeiul si crenvustii le taiem cubulete si le amestecam cu porumbul si mazarea (eu mazarea congelata...
- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin 2 ore.
- Inainte sa il pregatim il scurgem de zeama lasata si scoatem feliile pe un servet...
- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider.
- Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin.Scurgem bine de apa si il lasam putin la racit
- Facem un sos...
- Feliile de paine care sunt subtiri le-am decupat in cercuri cu o forma .
- Pentru aperitivele cu branza eu am prajit putin cerculetele in tigaie . Am adaugat cate o felie patrata de branza brie si am pus deasupra cate o jumate de rosie cherry. Puteti de asemenea pune intre branza si rosie...
- Aluatul de foietaj se scoate din frigider exact inainte sa il preparam. Incingem cuptorul la 180 grade .
- Intindem cu grija foaia de foietaj si ungem cu ketchup . Presaram cu oregano uscat si eventual putin piper alb. Presaram cu crenvustiul din cutie tocat marunt (sau sunca) si cu...
- Preparam pasta de ton: scurgem tonul din ulei si il faramitam bine cu furculita. Aduagam ceapa razuita dupa gust , sare, piper alb proaspat macinat,patrunjel verde tocat,l putina zeama de lamaie, unt moale si maioneza. Putem adauga si o lingura de smantana grasa . Amestecam bine cu mixerul pana...
- Batem ouale. Nu adaugam sare . Intr-o tigaie medie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa (nu arsa sau rumenita) adaugam ouale batute. Amestecam cu lingura de lemn ca la papara continuu pana se omogenizeaza oul apoi aranjam frumos...
Punem in cratita jumate din orez sa se prajeasca in ulei de masline, amestecand . Lasam sa devina aproape maroniu (nu foarte inchis la culoare). Turnam restul orezului si imadiat turnam apa deodata , fara a amesteca. Adaugam sare, piper alb proaspat macinat si acoperim , lasand sa fiarba la...
Intr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios.
Punem compozitia intr-o farfurie mai adanca .
Punem o oala cu apa la fiert cu sare si cand da in clocot rupem cu lingura...
- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline intr-o ctatita. Cand s-a prajit si inmuiat adaugam rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete , dar foarte bine coapte sau rosii din conserva, fara coaja. Calim inca putin si adaugam orezul. Adaugam sucul de rosii si mai amestecam 2...
Intr-un bol punem orezul fiert si rece (daca aveti in frigider orez ramas din alta zi se poate folosi si asa). Razuim ceapa marunt si adaugam mazarea fiarta, carnatul taiat cubulete (eu am folosit carnat pentru gatit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras rosu cubulete si el, cascavalul ras,...
- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca .
- Pentru...
- Ficatelul l-am fiert si apoi l-am tocat cubulete. Am amestecat carnea tocata de pui cu ficatelul si am adaugat sare, piper, ouale , ceapa tocata si mararul verde proaspat. Adaugam cateva linguri de pesmet si amestecam bine.
- Punem in tavi de chec si dupa preferinte puteti pune...
Alegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare grunjoasa.
Bagam cartofii la cuptorul incins, miscand din cand in cand tava, sa se coaca uniform. Cand...
Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie si le punem deoparte.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Cand se...
Preincalzim cuptorul la 180 grade
Taiem baconul cubulete sau fasii mici si subtiri (eu am folosit gata taiat) si il calim putin in tigaie; branza se taie fasii sau se razuie pe razatoarea mare.
Scurgem tonul si il facem bucatele mici cu furculita
Daca va place puteti taia ceapa solzisori...
- Aceste pachetele se fac foarte rapid si sunt foarte bune. Secretul gustului sta in sos.
Pregatim sosul : intr-un vas de sticla turnam 1/2 de borcan de sos de susan (se gaseste la magazinele de produse naturiste sau la magazine cu mancare arabeasca). Stoarcem sucul de la o lamaie mica si...
Spalam bine cartofii si ii uscam cu un prosop de hartie
Ii taiem pe lungine in 2 daca sunt mai mici sau 4 daca sunt mai mari.
Intr-un vas de ceramica termorezistent asezam cartofii, adaugam sare, piper, praf de usturoi amestecat cu ardei rosu si presaram cu ulei de masline. Saltam cartofii...
- Taiem un capac la paine deasupra si scobim interiorul.
-Pregatim umplutura. Razuim cascavalul si adaugam carnatul tocat ff marunt, ceapa razuita, usturoiul pisat, sare, piper, maioneza si patrunjel verde tocat fin.
- Umplem painea si se da la cuptor .Cand branza devine rumena...
- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit.
- varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei.
- Intr-un...
- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute.
- Alheira se prajeste in tigaie asa intreg, avand grija sa nu crape. La final se taie bucati mai mari.
- Morcella cu orez (un...
-Spalam bine cartofii si ii stergem sa fie uscati. II invelim in staniol si ii dam la cuptor la foc mare (cca 1 ora ). Verificam daca sunt copti.
- Scoatem cartofii si ii crestam in 4 - punem in mijloc unt, felurile de branza taiate feliute sau cuburi dupa preferinte, presaram cu...
- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure.
- Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt- apoi punem totul intr-un prosop si zdrobim (astfel devine zdrenturi fine)
- intr-o tigaie punem ulei...
- curatam fasolea verde si se fierbe in apa cu sare. Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata (pt a-si pastra culoarea verde frumoasa)
- Se face un aluat din faina, sare, piper, galbenusuri si apoi berea. La final adaugam albusurile batute spuma.
- Incingem ulei in tigaie si pastaile...
Crenvusti imbracat in foietaj
- Incingem cuptorul la 180 grade. - Aluatul se decongeleaza si se desface cu grija sa nu se rupa. Punem la marginea aluatului crenvustii aliniati si punem putin mustar pe lungime . Rulam cat sa imbrace crenvustii. - batem oul cu putin ulei de malsine si ungem la capatul ruladei sa...
Briose aperitiv
Incingem cuptorul la 180 grade. Batem ouale cu un tel si adaugam iaurtul, uleiul, sare, piper alb macinat, faina amestecata cu praful de copt si apoi parmezanul ras. Ardeiul si crenvustii le taiem cubulete si le amestecam cu porumbul si mazarea (eu mazarea congelata...
Dovlecel pane
- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin 2 ore. - Inainte sa il pregatim il scurgem de zeama lasata si scoatem feliile pe un servet...
Quiche cu brocoli si carnati
- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin.Scurgem bine de apa si il lasam putin la racit - Facem un sos...
Platou cu aperitive
- Feliile de paine care sunt subtiri le-am decupat in cercuri cu o forma . - Pentru aperitivele cu branza eu am prajit putin cerculetele in tigaie . Am adaugat cate o felie patrata de branza brie si am pus deasupra cate o jumate de rosie cherry. Puteti de asemenea pune intre branza si rosie...
Melcisori aperitiv
- Aluatul de foietaj se scoate din frigider exact inainte sa il preparam. Incingem cuptorul la 180 grade . - Intindem cu grija foaia de foietaj si ungem cu ketchup . Presaram cu oregano uscat si eventual putin piper alb. Presaram cu crenvustiul din cutie tocat marunt (sau sunca) si cu...
Tartine cu pasta de ton
- Preparam pasta de ton: scurgem tonul din ulei si il faramitam bine cu furculita. Aduagam ceapa razuita dupa gust , sare, piper alb proaspat macinat,patrunjel verde tocat,l putina zeama de lamaie, unt moale si maioneza. Putem adauga si o lingura de smantana grasa . Amestecam bine cu mixerul pana...
Omleta cu branzeturi si busuioc
- Batem ouale. Nu adaugam sare . Intr-o tigaie medie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa (nu arsa sau rumenita) adaugam ouale batute. Amestecam cu lingura de lemn ca la papara continuu pana se omogenizeaza oul apoi aranjam frumos...
Orez marocan in doua culori
Punem in cratita jumate din orez sa se prajeasca in ulei de masline, amestecand . Lasam sa devina aproape maroniu (nu foarte inchis la culoare). Turnam restul orezului si imadiat turnam apa deodata , fara a amesteca. Adaugam sare, piper alb proaspat macinat si acoperim , lasand sa fiarba la...
Galuste de faina
Intr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios. Punem compozitia intr-o farfurie mai adanca . Punem o oala cu apa la fiert cu sare si cand da in clocot rupem cu lingura...
Orez cu rosii
- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline intr-o ctatita. Cand s-a prajit si inmuiat adaugam rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete , dar foarte bine coapte sau rosii din conserva, fara coaja. Calim inca putin si adaugam orezul. Adaugam sucul de rosii si mai amestecam 2...
Chiftele de orez cu legume
Intr-un bol punem orezul fiert si rece (daca aveti in frigider orez ramas din alta zi se poate folosi si asa). Razuim ceapa marunt si adaugam mazarea fiarta, carnatul taiat cubulete (eu am folosit carnat pentru gatit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras rosu cubulete si el, cascavalul ras,...
Placinte cu umplutura de salata verde
- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca . - Pentru...
Drob de pui cu ficat
- Ficatelul l-am fiert si apoi l-am tocat cubulete. Am amestecat carnea tocata de pui cu ficatelul si am adaugat sare, piper, ouale , ceapa tocata si mararul verde proaspat. Adaugam cateva linguri de pesmet si amestecam bine. - Punem in tavi de chec si dupa preferinte puteti pune...
Cartofi a murro
Alegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare grunjoasa. Bagam cartofii la cuptorul incins, miscand din cand in cand tava, sa se coaca uniform. Cand...
Clatite umplute cu ficatei
Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie si le punem deoparte. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Cand se...
Quiche de ton cu bacon
Preincalzim cuptorul la 180 grade Taiem baconul cubulete sau fasii mici si subtiri (eu am folosit gata taiat) si il calim putin in tigaie; branza se taie fasii sau se razuie pe razatoarea mare. Scurgem tonul si il facem bucatele mici cu furculita Daca va place puteti taia ceapa solzisori...
Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin
- Aceste pachetele se fac foarte rapid si sunt foarte bune. Secretul gustului sta in sos. Pregatim sosul : intr-un vas de sticla turnam 1/2 de borcan de sos de susan (se gaseste la magazinele de produse naturiste sau la magazine cu mancare arabeasca). Stoarcem sucul de la o lamaie mica si...
Cartofi aromati cu rozmarin
Spalam bine cartofii si ii uscam cu un prosop de hartie Ii taiem pe lungine in 2 daca sunt mai mici sau 4 daca sunt mai mari. Intr-un vas de ceramica termorezistent asezam cartofii, adaugam sare, piper, praf de usturoi amestecat cu ardei rosu si presaram cu ulei de masline. Saltam cartofii...
Paine umpluta cu branza
- Taiem un capac la paine deasupra si scobim interiorul. -Pregatim umplutura. Razuim cascavalul si adaugam carnatul tocat ff marunt, ceapa razuita, usturoiul pisat, sare, piper, maioneza si patrunjel verde tocat fin. - Umplem painea si se da la cuptor .Cand branza devine rumena...
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata
- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit. - varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei. - Intr-un...
Platou cu carnati
- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute. - Alheira se prajeste in tigaie asa intreg, avand grija sa nu crape. La final se taie bucati mai mari. - Morcella cu orez (un...
Cartofi copti cu branza afumata
-Spalam bine cartofii si ii stergem sa fie uscati. II invelim in staniol si ii dam la cuptor la foc mare (cca 1 ora ). Verificam daca sunt copti. - Scoatem cartofii si ii crestam in 4 - punem in mijloc unt, felurile de branza taiate feliute sau cuburi dupa preferinte, presaram cu...
Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)
- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure. - Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt- apoi punem totul intr-un prosop si zdrobim (astfel devine zdrenturi fine) - intr-o tigaie punem ulei...
Pestisori de fasole verde
- curatam fasolea verde si se fierbe in apa cu sare. Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata (pt a-si pastra culoarea verde frumoasa) - Se face un aluat din faina, sare, piper, galbenusuri si apoi berea. La final adaugam albusurile batute spuma. - Incingem ulei in tigaie si pastaile...