Intr-un bol punem orezul fiert si rece (daca aveti in frigider orez ramas din alta zi se poate folosi si asa). Razuim ceapa marunt si adaugam mazarea fiarta, carnatul taiat cubulete (eu am folosit carnat pentru gatit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras rosu cubulete si el, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat (eu am folosit coriandru verde). Daca vreti mai puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi porumb din conserva, masline negre tocate, etc. Punem peste compozitie faina, ouale, sare, piper si amestecam bine.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim chiftele mai mari si plate (tip turtite) cu ajutorul unei linguri. Se scot pe un servetel absorbant si apoi se servesc alaturi de o garnitura dupa preferinta (sos de rosii, ghiveci, sos tzatsiki, etc.).
Eu am facut alaturi un ghiveci simplu din ceapa calita solzisori cu ardei gras rosu si rosii feliate, toate inmuiate bine si condimentate cu sare, piper si sos picant. Au fost delicioase asa.