crisad

1

Bucataras
incepator

calarasi

Bucataras din 27.08.2009

RETETE28
PRIETENI18
Retete

Tort Mickey

In Torturi la 19 Noi 2010

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt (eu le-am amestecat si le-am cernut)si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga...

Supa crema

In Supe/Ciorbe la 12 Mar 2010

legumele  dupa ce s-au curatat si spalat se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei cand sunt fierte se pun legumle in blender si se se paseaza pana rezulta o crema fina ce se amesteca cu o parte din supa ramasa de la fiert  se adauga patrunjel verde cat timp fierb legumele feliile...

Salata de varza cu porumb

In Salate la 12 Mar 2010

varza se toaca marunt (eu am folosit robotul ) morcovul si telina dupa ce s-au curatat si spalat se pot da pe razatoarea  mare (eu tot le-am robotizat la razatoarea gen feliator si au iesit bucati subtiri si mai late )  se amesteca cu varza mararul tocat marunt zeama de la jumatate de...

Mucenici umpluti cu nuca

In Dulciuri la 9 Mar 2010

in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac  din fiecare  bucata se intinde o...

Ciorba de fasole

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2010

fasolea se spala bine si se lasa la inmuiat (de seara pana dimineata ) .am pus fasolea impreuna cu  1 ceapa 1 morcov  pastarnac (taiate in bucati mari) si cartoful (intreg Vladut spune ca atrage toate toxinele din fasole )se fierb (eu am fiet-o la oala minune  cam o ora ) am...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 28 Feb 2010

se curata legumele ceapa se toaca marunt iar retul se taie cubulete .se pun in tigaie cam 2 linguri ulei si se calesc putin legumele  .apoi se adauga orezul spalat si se adauga o cana de apa sare si piper .se lasa sa fiarma cam 5 min apoi se mai adauga 2 cani de apa fiarta  si se da la...

Cartofi cu rozmarin la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2010

se curata cartofii de coaja se taie in bucati mari (eu i-am taiat in 4 )  si se fierb in apa cu putina sare  dar nu tb fierti de tot se  strecoara cartofii si cat sunt inca fierbinti se amesteca su sarea piperul  uleiul  usturoiul si  rozmarinul se dau la...

Cotlet de porc in sos mediteranean

In Porc la 2 Feb 2010

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore. Se scot bucatile de carne de  sterg usor si...

sarmalute la vas roman

In Porc la 1 Feb 2010

nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul   carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si  cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece...

Pui cu alune

In Pui la 30 Ian 2010

orezul se pune la fiert in apa cu putina sare pieptul  de pui se taie cubulete  legumele se taie in fasii subtiri  amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia  coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta ) se incinge bine uleiul...

Bors de miel

In Supe/Ciorbe la 30 Ian 2010

se spala oasele de miel (eu am folosit oase de la pulpa mielului cu multa carne pe ele ) si se pun la fiert  cu putina sare si se spumeaza  . in tipul asta se toaca ceapa morcovul telina ardeiul rosiile (eu am folosit rosii cubulete in suc de rosii)si se curata cartofii dp ce carnea...

Quesadilla cu pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2010

pieptul de pui de  taie felii .din zeama de lamaie ulei oregano sare si piper se face o marinata ce se toarna peste pieptul de pui si se lasa la rece pt o ora in timpul asta dam cascavalul pe razatoare taiem rosiile felii ( eu am pregati guacamole si salsa) am fript puiul pe gratar si...

Guacamole

In Sosuri la 27 Ian 2010

se toaca cuburi rosiile ,se toaca marunt ceapa patrunjelul si ardeiul iute ( eu am folosit cam un sfert de ardei ) se curata avocado de coaja si se stopeste cu zeama de lamaie  si se paseaza apoi ( eu am blendarul pt a obtine o pasta omogena ) am adaugat apoi rosiile tocate ardeiul...

Chicken Piccata(piept de pui cu unt,lamaie,capere)

In Pui la 16 Ian 2010

pieptul de pui se feliaza putin mai gros decat la snitele se sareaza si se da prin faina amestecata cu piper si busuioc in tigaie am pus la topit untul cu ulei de maslina (cam 3 linguri de ulei)si am prajit feliile de pui dupa ce s-au prajit se scot pe un platou si se tin la cald (eu le-am...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2010

Conopida se fierbe in apa cu sare (eu  am lasat-o sa rontaie putin) si se lasa la scurs. Se tapeteaza un vas cu unt si putin pesmet, se adauga conopida,  se adauga smantana amestecata cu sare, piper, ou si marar, apoi se rade cascaval. Se da la cuptor pana se rumeneste

Strudel cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2009

se trag  in putin ulei  la tigaie ciupercile  si usturoiul pisat (mai aromat iese cu unt dar fiin post am  folosit ulei) si apoi se inabusa cu putina apa. se amesteca faina cu supa de legume (sau apa sau lapte ) si se adauga treptat  peste ciuperci si se ameste energic sa...

Rasol de peste

In Peste la 11 Dec 2009

se pun legumele la fier in apa cu putin ulei si sare .dupa ce  fierb se scop pe un platou si se pune la fier pestele (dat cu sare) ciupercile le-am facut la cuptor cu sare si usturoi .hreanul se da pe razatoare mica  se ameste ca putin otet si sare  marar . se serveste de...

Bors de peste

In Supe/Ciorbe la 4 Dec 2009

se pun legumele pe rand in apa ce fierbe .cand sunt fierte se adauga borsul fierbinte si apoi pestele si se mai lasa la fiert cam 10 min se adauga  leusteanul tocat dupa ce se stinge focul

Paste cu ciuperci si peste

In Spaghete la 3 Dec 2009

Se trage in putin ulei de masline usturoiul maruntit si ciupercile  si apoi se adauga cam o jumatate de cutie de rosii in suc si se lasa la foc mic sa fiarba (daca scade, se mai poate adauga putina apa) . La sfarsit se adauga pestele curatat de oase. Se adauga sare piper si...

Peste imbatat

In Salau la 3 Dec 2009

se curata pestele  se spala si se da cu sare se pune pestele  impreuna cu legumele taiate feliute stopit cu zeama de la lamaie  si jumatate de cana de vin la macerat cel putin 2 ore ( eu le pun intr-o punga  si cand o leg la gura scot si aerul din punga ) se pune pestele...

Ciorba de legume cu zeama de varza

In Supe/Ciorbe la 3 Dec 2009

se toaca zarzavatul(eu prefer cubulete) si se adauga in apa ce fierbe pe foc  intai ceapa morcovul telina pastarnacul apoi rosiile si cartofii .cand sunt fierbe se adauga treptat zeama de varza in functie de gust si aveti grija sa nu adaugati sare (e destul de sarata zeama de varza) si...

Prajitura cu morcov

In Mancaruri de post la 3 Dec 2009

Ingredientele se amesteca impreuna; faina se pune pana se obtine un aluat mai tare decat cel de clatite si mult mai gros, se toarna in tava in care este hartie de copt se adauga gemul (eu am avut gem de piersici) si nuca tocata marunt . Se da  la cuptor cam 40 min.

Ardei de post

In Mancaruri de post la 3 Dec 2009

se spala ardeii si se curata de seminte si se lasa la scurs  ceapa  morcovul si telina se toaca cubilete si se calesc usor in putin ulei e adauga si orezul(spalat) si se lasa pana se se leaga putin , se adauga si marar tocat in aceasta compozitie si se condimenteaza cu sare si piper...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 11 Noi 2009

se amesteca branza dulce cu stafidele zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie .se adauga 3 oua si 2 linguri de smantana si se amesteca pana se omogenizeaza , foile de placinta se ung cu putin ulei sau unt topit se ruleaza si se aseaza in tava (unsa cu unt) se bat restul de oua cu smantana...

Pui cu legume la vas roman

In Pui la 11 Noi 2009

se lasa vasul in apa rece se taie felii legumele se aseaza pe fundul vasului (eu am pus intai ceapa si ardeiul apoi cartofii taiati felii mai groase si rosiile deasupra)apoi pulpele condimentate  se adauga cam o cana cu apa  se pune capacul (tinut si el in apa) si totul merge la...

Pui aromat

In Pui la 9 Noi 2009

 se spala pulpele de pui cu apa rece  se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de la  o portocala .se lasa la macerat cel putin 2 ore . in timpul asta am dat pe razatoarea mica merele si gutuia si le-am tras putin la tigaie impreuna cu usturoiul si putin ulei , se...

Tort diplomat

In Torturi la 16 Oct 2009

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund )  se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte  . galbenusurile se freaca spuma cu zaharul  iar...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2009

cartofii se fierb in coaja se lasa sa se raceasca iar apoi se taie in cuburi potrivite ca marime intr-o tava se aseaza un strat de cartofi apoi branza data pe razatoare,  condimente apoi iar cartofi si ciuperci iar deasupra se bat oua cu smantana  si se dau la cuptor pana se...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Ce-ti dicteaza ratiunea, sau ce-ti spune inima? Inca nu te-ai decis.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]