Duminica eram in pana de idei cu privire la pranz "inspiratia" a aparut de pe cevabun.ro Perfecta pentru duminica o reteta simpla gustoasa aromata si usor de facut.
Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.
Se scot bucatile de carne de sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului
Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.
Se rumeneste carnea pe ambele parti in putin ulei de masline
Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.
Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.
Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin
1
dc doriti sa preparati pt mai multe persoane si nu incap bucatile intr-o tigaie rumeniti-le pe rand si apoi le scoateti intr-o tava mai incapatoare si continuati prepararea la cuptor