Cotlet de porc in sos mediteranean

de crisad in Porc, 2 Feb 2010 | 8635 vizualizari

 

Duminica eram in pana de idei cu privire la pranz "inspiratia" a aparut de pe cevabun.ro Perfecta pentru duminica o reteta simpla gustoasa aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc 6 bucati ( de preferat cu os)
  • 3 ling de faina
  • ulei de masline (4-5 linguri)
  • 6 catei de usturoi 
  • un pahar de vin alb (eu am folosit rose )
  • un pahar vin rosu (pt marinata)
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc de rosii
  • 1 lingura de frunze de oregano (proaspete sau uscate)
  • 1 lingura de capere
  • sare si piper cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos mediteranean:

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.

Se scot bucatile de carne de  sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele  se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului

Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.

Se rumeneste carnea pe ambele parti  in putin ulei de masline

Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.

Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.

Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin

TIPS-URI

1

 dc doriti sa preparati pt mai multe persoane si nu incap bucatile intr-o tigaie rumeniti-le pe rand si apoi le scoateti  intr-o tava mai incapatoare  si continuati prepararea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc