Pui cu alune

de crisad in Pui, 30 Ian 2010 | 3687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 buc
  • 150 gr alune (prajine sau nu )
  • 2 catei usturoi
  • o jumatate de morcov
  • 3 linguri de soia
  • 2 ling amidon
  • 1 ling apa
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • orez pt garnitura
  • telina
  • pieptul de pui
  • ghimbir
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

orezul se pune la fiert in apa cu putina sare

pieptul  de pui se taie cubulete 

legumele se taie in fasii subtiri

 amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia  coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta )

se incinge bine uleiul in tigaie -wok si se pun cubulete de pui si se amesteca cam 3-4 min la foc iute

apoi se adauga alunele si dupa 2 min legumele si se amesteca inca 3-4 min

apoi se adauga sosul  si tb amestecat continuu deoarece din cauza amidonului sosul se leaga f repede   se mai lasa cam 1 min pe foc si se stinge focul

am adaugal la sfarsit ardei iute uscat macinat si ghimbir praf

se serveste cu garnitura de orez si supliment de sos de soia in functie de gusturi

TIPS-URI

1

e de preferat ghimbir proaspat tocat marunt dar dezavantajul oraselor mici nu gasesti decat praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu 7 condimente