corina241

1

Bucataras
incepator

craiova

Bucataras din 27.12.2009

RETETE148
PRIETENI97
Retete

Tort de sarbatoare

In Torturi la 29 Dec 2013

  Blatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa...

Fursecuri cu nuca si gem

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Zaharul,untul si vanilia se pun intr-un castron maxandu-se pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga galbenusurile. Se mixeaza din nou pana la amestecarea galbenusurilor si se adauga faina+praful de copt si sarea. Se amesteca totul  si incepem sa facem mici bile din aluat pe...

Orez cu lapte pentru copii

In Mancare copii la 22 Dec 2013

Orezul bine spalat,il punem la fiert in 500 ml apa. Cand bobul este aproape fiert,scurgem bine de apa si rasturnam orezul intr-un vas in care este laptele.Lasam sa fiarba pana ce boabele de orez s-au fiert bine,iar spre sfarsit punem zaharul.Acoperim vasul cu un capac si-l dam de pe...

Gogosi pufoase

In Prajituri la 22 Dec 2013

Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de...

Paine neagra de casa

In Piine la 22 Dec 2013

Punem apa,  apoi se adauga uleiul, sarea si zaharul in cuva masinii de paine. Deasupra se adauga faina neagra (sau integrala), iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Deoarece acum folosim faina integrala, cantitatea de apa trebuie sa fie un pic mai mare deoarece acest tip de faina...

Tort cifra 8

In Torturi la 31 Mai 2013

Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc (vezi foto) .Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme. Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa. Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi...

Pulpa de miel in stil vanatoresc

In Oaie la 5 Mai 2013

Pregatim o pulpa de miel pentru macerat ( vezi foto ),astfel: In vasul care va fi introdus la cuptor vom aseza pulpa de miel peste care vom presara condimentele, uleiul de masline si otetul balsamic. Eu am lasat vasul acoperit ,la frigider peste noapte Se poate tine cateva ore la macerat si va fi...

Oua rosii! HRISTOS A INVIAT!

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Mai intai spalati bine fiecare ou cu apa calda si detergent de vase, apoi clatiti-le bine. Puneti ouale intr-o oala mare cu multa apa rece, adaugati un praf de sare si lasati-le sa fiarba la foc mic. Ouale trebuie sa fie bine acoperite de apa si nu prea inghesuite.Timpul de fierbere se...

Tort de eclere

In Dulciuri la 3 Apr 2013

Se pune apa la fiert cu uleiul. Dupa ce a dat un clocot,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca continuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza...

Banane cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2013

Decojim bananele. Taiem in parti egale fructul si-l invelim in felii de bacon. Se aseaza apoi pe o foaie de copt si se introduc la cuptor 10 minute la 200 de grade. Eu am folosit grilul de sus al cuptorului, incins la maxim. Este o reteta simpla. Se poate servi cu un pahar de vin alb!

Cosulet din mamaliga

In Ficat la 24 Mar 2013

INGREDIENTELE Mamaligii cred ca le stie toata lumea… Eu am pus tuciul cu putin ulei (mamaliguta capata un luciu deosebit, care mie-mi place ) si apa la fiert, am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute, amestecand din cand in cand (atat fierb eu mamaliga). Dupa...

Tort cu rulada si crema de visine

In Torturi la 12 Mar 2013

  Pentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt. Pentru blatul de rulada Albusurile se bat...

Mucenici

In Dulciuri la 7 Mar 2013

Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie...

Trufe cu branza si multe arome

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Pregatim intr-un bol felurile de branza si obtinem o pasta omogena din care formam mici mingiute. Pregatim boluri mici in care punem separat, patrunjelul, ardeiul rosu, chimen si susan in care “tavalim” fiecare mingiuta. Dam la frigider pentru 1 ora. Pofta buna!!!

Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

In Torturi la 2 Ian 2013

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de...

Piftie de porc

In Porc la 30 Dec 2012

Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa. Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga...

Sarmale de Craciun

In Porc la 26 Dec 2012

Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata. Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 17 Oct 2012

Carnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust. Ceapa am pus-o intreaba la fiert in oala.Restul legumelor le-am dat pe razatoare si le-am calit in in putin ulei.Au fiert...

Rulada de pui invelita in prociutto

In Pui la 17 Oct 2012

Pieptul de pui se desface usor cu lama cutitului obtinand o bucata intreaga de cca 30/10 cm.Il punem pe tocator acoperit cu folie transparenta alimentara si-l batem cu ciocanul de snitele. Potrivim de sare si piper pe ambele parti,apoi punem feliile de cascaval una langa cealalta,peste vom...

Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

In Torturi la 16 Oct 2012

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat (vezi foto 2) . Merele curatate de coaja si scobite in mijloc (vezi foto 3) le vom umple cu dulceata (foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul...

Ciorba de fasole uscata

In Ciorbe la 16 Oct 2012

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita. Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga...

Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

In Porc la 15 Oct 2012

Spalam carnea si o portionam,cartofii ii curatam de coaja apoi taiati in bucati.Punem totul in punga si condimentam cu sare,piper,mararul si cimbrul uscat.Presaram si 1 lingura ulei de masline.Inchidem punga si o punem intr-un vas de yena dand la cuptor pentru 40 minute. Servim cu muraturi de...

Ficatei de pui cu ceapa verde

In Pui la 15 Oct 2012

Spalam bine ficatul si-l curatam de pielite. Inabusim ficateii in tigaie,iar cand sunt aproape prajiti punem ceapa taiata marunt. Lasam capacul pe tigaie inca 5 minute. Scoatem pe platou,potrivim de sare si presaram usturoiul tocat marunt. Se poate servi cu piure,mamaliguta sau simpla...

Prajitura Raffaello

In Prajituri la 15 Oct 2012

Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt. Siropul :Laptele il amestecam cu zaharul si  nuca de cocos,dam un clocot si...

Pastrav in crusta de malai

In Pastrav la 13 Oct 2012

Pestele se curata de solzi si de mate,apoi se spala foarte bine.Dam cu sare si lasam la frigider 2 ore. Pregatim malaiul amestecat cu sare(noua ne place crusta sa fie sarata). Punem uleiul in tigaie,tavalim bucatile de pastrav prin malai si punem la prajit. Servim cu lamaie si salata de...

Spaghetti aglio,olio e peperoncino(spaghete cu usturoi,ulei si ardei iute)

In Spaghete la 13 Oct 2012

Punem cativa litri de apa  si sare intr-o oala mare ,cam 1 lingurita pentru fiecare litru.Gustam apa si trebuie s afie un pic sarata.Cand apa clacoteste punem spaghetele intregi si lasam sa fiarba 8-10 minute.Se scurg pastele bine dupa ce au trecut printr-un jet de apa rece. Intre timp se...

Muschiulet de porc impletit II

In Porc la 9 Oct 2012

Muschiuletul de porc proaspat se taie pe lung in 3 fasii egale(aproximativ) ,dar nu pana la capat.Se lasa la unul din capete o portiune de 5 cm intreaga.Aici vom pune fasiile de ceapa verde pe lungimea muschiului si incepem sa impletim in 3.La capat prindem cu scobitori pentru a nu se desface....

Ardei,cartofi si rosii,toate umplute cu carne

In Vita la 7 Oct 2012

Pregatim copozitia de carne pentru a umple legumele(ardeii,cartofii si rosiile):amestecam carnea tocate cu sarea piperul si oul.Ceapa si orezul se calesc separat si se pun in compozitia de carne,iar la sfarsit punem si verdeata tocata marunt. Cu aceasta compozitie umplem pe rand...

Cartofi copti acordeon

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Cartofii se curata de coaja,bine spalati in apa rece se cresteaza din loc in loc de-a lungul cartofului crestand cu grija pana aproape de parte de jos a cartofului. Forma fiind data,de ung cu putin unt moale,se presara sare si piper si dau la cuptor intr-un vas de yena acoperit cu capac si...

Piept de pui in crusta de cascaval si smantana

In Pui la 7 Oct 2012

Taiem pieptul in fileuri potrivite,cam in 4-5 parti. Ungem tava de yena cu unt sau tapetam cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol smanatana cu usturoiul pisat,sarea si piperul. Tavalim bucatile din piept de pui in amestecul de smantana,iar deasupra presaram cascaval ras. Introducem...

Afisate 1 - 30 din 148 retete    

Postari recente

publicat la 29.12.2013

Tort de sarbatoare

publicat la 23.12.2013

Fursecuri cu nuca si gem

publicat la 22.12.2013

Orez cu lapte pentru copii

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]