Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete / Dulciuri

Choux a la creme

In Prajituri la 3 Ian 2014

Cojile: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 2 Ian 2014

Preparare blat: albusurile, zaharul, uleiul se freaca bine spuma. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate spuma in albus treptat si punem faina si praful de copt. Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor. Dupa ce s-a copt blatul (verificam cu...

Bradut de Craciun

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul. Se amesteca...

Prajitura cu zmeura si iaurt

In Prajituri la 30 Dec 2013

Blatu 1: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine. Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate. Se toarna compozitia intr-o tava...

Covrigei cu cascaval

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Faina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la rece ptr 30 minute. Se intinde o foaie de grosimea 5 mm....

Muffins la cana

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Intr-un vas amestecam ingredientele. Punem faina,praful de copt,zaharul,cacaoa,oul,laptele si uleiu. Amestecam pana se omogenizeaza cu telul sau cu mixerul. Punem compozitia rezultata in cani si le punem la copt in cuptorul cu microunde la cea mai mare temperatura pentru 2-3 minute...

Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Biscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa deoparte la temperatura ambianta 30 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se intinde o...

Tort Amandina

In Torturi la 9 Dec 2013

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se bate pana devin spumoase. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste,se adauga apa. Se freaga galbenusurile bine cu uleiul si se adauga peste albusurile batute spuma putin cate putin. Se pun pe rand...

Cremsnit(ciocolatos)

In Prajituri la 28 Noi 2013

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi cateva minute la treapta 3 pana cand crema se ingroasa. Se intinde aceasta crema pe prima foaie...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 21 Noi 2013

Se incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o forma de...

Muffins cu inima de zmeura

In Dulciuri la 20 Noi 2013

Mai intai se face blatul pentru inimioare. Se separa albusurile de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma. Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga in galbenusuri. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.Se adauga faina si praful...

Rulada cu zmeura

In Prajituri la 19 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile,  faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile. Se pastreaza cateva...

Guguluf marmorat cu zmeura

In Prajituri la 12 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile. Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest...

Prajitura cu cacao si zmeura

In Prajituri la 12 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul,apoi galbenusurile se freaca cu putina sare.Se amesteca cele doua compozitii,se adauga uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt . Totul se pune treptat.Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa si...

Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure

In Torturi la 25 Oct 2013

Pentru inceput  facem chekul,albusurile se bat bine dupa care se adauga zaharul,uleiul si apoi faina la urma care se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula din silicon pentru a nu scadea albusurile,apoi se adauga nucile taiate mai mari.Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza...

Cake pops cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Oct 2013

Se topeste la bain marie ciocolata,apoi se adauga untul. Se da de pe foc si se adauga zaharul,faina si ouale.Se amesteca bine si se umple fiecare incapere de cake pops cu ajutorul unui poche de ornat,apoi se pune cealalta parte a formei si se da la cuptor pentru cateva minute.Eu am facut...

Tarta cu ricotta si fructe de padure

In Prajituri la 30 Sep 2013

Se face un aluat din apa,ulei, sare  si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de...

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

In Prajituri la 29 Sep 2013

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza. Se dau la frigider 20 de...

Foietaj pentru tarta

In Dulciuri la 29 Sep 2013

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute...

Tort etajat cu crema de mure si zmeura

In Torturi la 21 Sep 2013

Blaturile: se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,galbenusurile se freaca bine cu uleiul si zaharul vanilat,se amesteca toate,apoi se adauga usor faina si nucile macinate. Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna...

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

In Dulciuri la 30 Aug 2013

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa...

Prajitura cu prune si mac

In Dulciuri la 28 Aug 2013

Amesteci drojdia cu 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar si le lasi 30 minute sa dospeasca. In acest timp,topesti 1/2 din cantitatea de margarina in 100 ml lapte,o iei de pe foc,adaugi 2 lingurite de zahar,un praf de sare si,dupa ce s-a racit,oul. Amesteci apoi faina cu maiaua...

Cheesecake

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Se pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu branza.Untul la temperatura camerei,se amesteca pana devine omogen.Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt impreuna cu branza.Separat se amesteca faina cu grisul si praful de copt apoi se adauga compozitia de...

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

In Prajituri la 21 Aug 2013

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de ciocolata. Se dau la cuptor sa se coaca, cand sunt rumene se face testul cu scobitoarea. Sunt bune...

Tarta de vanilie si fructe de padure

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Se scoate foaia de tarta din frigider si se mai lasa putin la temperatura camerei ptr a se putea desface.Apoi se pune in forma de silicon de tarta,se aseaza bine cu mana si apoi se pun bile ceramice si se da la cuptor ptr coacere. In acest timp se face budinca(puteti face si budinca de...

Prajitura cu dude si zmeura

In Prajituri la 17 Aug 2013

Se separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci cand punem fructele ea se mai subtiaza de la sirop. Se intinde aceasta compozitie intr-o tava...

Muffins cu zmeura si apa de trandafiri

In Dulciuri la 14 Aug 2013

Se freaca zaharul cu ouale,apoi se adauga apa de trandafiri,laptele,uleiul si se amesteca toate bine.Se pune apoi faina si praful de copt.Se amesteca bine toate apoi intr-o forma de muffins unsa cu putin unt se pune din aceasta compozitie cate putin apoi pe deasupra se pun fructele si...

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

In Prajituri la 14 Aug 2013

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in forma unsa,apoi se adauga la fiecare muffins cateva bucatele de ciocolata alba si se dau la cuptor la...

Tarta cu mere si suc

In Dulciuri la 13 Aug 2013

Merele se curata de coaja,se spala si se taie cubulete.Apoi se calesc intr-o craticioara cu unt si zahar.Foaia de placinta se pune intr-o forma de silicon de tarta unsa cu putin unt,se pun bile ceramice ptr a nu se umfla la coacere si se da la cuptor.Dupa ce s-a rumenit putin se scot bilele si se...

Prajitura Valurile Dunarii

In Dulciuri la 8 Aug 2013

Blatul: se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu cacao si 1 lingura de lapte,apoi compozitia alba se pune in tava tapetata cu hartie...

Afisate 61 - 90 din 154 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]