ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))
Blat 1:
Blatul 2:
Sirop ptr insiropat blaturile:
Pentru ornat:
Sirop de zmeura:
Blatu 1:
Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.
Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.
Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.
Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.
Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.
Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.
Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)
Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.
Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.
Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.
Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.
Se servesc imediat cat si mai tarziu