Prajitura cu cacao si zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 12 Noi 2013 | 5270 vizualizari

 

Pentru ca am avut o pofta de ceva dulce,am luat caietul vechi si l-am rasfoit,vroiam ceva rapid,si am gasit aceasta reteta dar am si imbunatatit-o :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr zahar
  • 1/2 cana apa
  • 5 oua
  • 3/4 cana ulei
  • 1 -1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • putina sare
Sirop:
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • 1 litru frisca lichida
  • putina apa
  • 500 fructe rosii(zmeura)
  • 10 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul,apoi galbenusurile se freaca cu putina sare.Se amesteca cele doua compozitii,se adauga uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt .

Totul se pune treptat.Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da cca 30 minute la cuptor.In acest timp se face siropul:intr-o craticioara se pun apa,zaharul si cacaoa si se fierb amestecanduse continuu pentru ca sa nu se prinda.Dupa ce a fiert se da de pe foc si se pune esenta de rom.

Dupa ce sa copt prajitura se da la rece,apoi se portioneaza in patrate si se unge cu siropul obtinut.Intr-o craticioara se pun fructele pe foc cu putina apa si zaharul(4 linguri zahar).Se lasa sa fiarba pana scade apa si devine o compozitie mai groasa.Se da la rece si in acest timp se bate frisca cu cele 6 linguri de zahar ramase,apoi dupa racirea fructelor(atentie! nu se pune peste frisca siropul de fructe fierbinte sa nu se lase frisca)se adauga in frisca ptr colorare(va iesi o pasta roz).

Se ia cate doua bucati de prajitura taiata si intre ele se unge cu frisca apoi se lipesc si se fac moate cu un poche de ornat dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura