Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI317
Retete

Prajitura Valurile Dunarii

In Dulciuri la 8 Aug 2013

Blatul: se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu cacao si 1 lingura de lapte,apoi compozitia alba se pune in tava tapetata cu hartie...

Rulada cu crema de vanilie si fructe de padure

In Dulciuri la 6 Aug 2013

Blatul :se separa albusurile de galbenusuri,se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea,cacaoa si uleiul.Albusul se bate spuma tare,apoi se adauga galbenusul si la final faina,se amesteca toate bine si se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt,se da la copt. Crema :se fierbe...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 5 Aug 2013

Blatul:ouale se bat cu putina sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zahatul si se mixeaza pana devin o crema.Adaugam pe rand untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom,se amesteca bine.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace...

CHEC DE CACAO

In Dulciuri la 3 Aug 2013

Se fierb intr-o cratita laptele,untul,zaharul si cacaoa.Se amesteca pe foc pana la omogenizare.Se iau 6-7 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte,se dau la rece cateva minute.Dupa aceea se adauga galbenusurile,faina,praful de copt si albusul batut spuma.Se toarna in tava unsa si foaie...

Gogosi cu smantana

In Dulciuri la 30 Iul 2013

Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul ingredientelor, se framanta bine apoi se tine coca la caldura acoperita pentru 1 ora la crescut. Dupa ce a...

Nouilles cu pui si sos de soia

In Paste la 25 Iul 2013

Se curata si se spala legumele,apoi se taie cubulete si se fierb,apoi se calesc in ulei,dupa ce sau calit sotam cu cateva linguri de soia,sare si piper dupa gust.Carnea se spala,se taie cubulete si se caleste pana ce devine putin rumena,se adauga putina sare.Intre timp se fierb pastele cu putina...

Ciulama de pui si ciuperci

In Pui la 25 Iul 2013

Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si se toarna peste pulpe si ciuperci se lasa la fiert. Daca e prea groasa se mai adauga apa.La final se...

Desert rulada cu nuca de cocos si banane

In Dulciuri la 24 Iul 2013

Blat: Biscuitii se piseaza, apoi se fierbe laptele cu cacao si zaharul. Se ia de pe foc si se adauga fiola de esenta de rom, apoi se amesteca toate cu biscuitii. Se lasa la racit, apoi se intinde compozitia cu biscuiti pe un celofan ca o foaie de placinta. Crema: Se freaca untul moale cu...

Paste la tava

In Paste la 23 Iul 2013

Se pun pastele la fiert cu putina sare.Cand sau fiert,se calatesc cu apa rece si se lasa la scurs.Separat se bat ouale cu smantana,sarea si piper.Se taie cubulete sunca presata si cascavalul.Intr-o tava din yena se pun pastele fierte amestecate cu sunca presata si cascavalul iar deaspra se toarna...

Rosii pané

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Se spala si se taie rosiile rondele,se sareaza si se pipereaza,apoi se bat ouale,se adauga sare,usturoi pisat,mararul si faina cat cuprinde ptr a obtine o compozitie nici moale nici tare.Se dau rosiile feliate prin aceasta compozitie si se prajesc pana devin putin rumene.Se servesc ori simple ori...

Chec 2 in 1 :)

In Prajituri la 20 Iul 2013

Primul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat cuprinde sa fie o compozitie nici tare nici moale,pufoasa) se adauga praful de copt,se pun apoi albusurile...

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

In Prajituri la 17 Iul 2013

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La final se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos....

Inele de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Se amesteca ingredientele uscate,apoi se pune oul batut cu laptele.Compozitia trebuie sa iasa mai groasa ca cea de clatite.Se taie ceapa rondele nu foarte groase si se trec prin compozitia obtinuta.Se prajesc pana devin putin rumene.Se servesc ca garnitura sau cu salate. Pofta buna sa aveti!

Briose cu ciuperci,porumb si mascarpone

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Se taie ciupercile marunt,se pun intr-un castron,apoi se adauga ouale batute,codimentele,untul,jambonul,cascavalul razuit .Se freaca mascarpone cu laptele si se pune peste ingrediente iar la final se adauga faina cat cuprinde si praful de copt,sa fie o coca nici moale nici tare. Se unge...

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure

In Dulciuri la 13 Iul 2013

Se pune mascarpone intr-un bol si se freaca bine cu o furculita. Untul se topeste putin la cuptorul cu microunde. In alt castron se cerne faina si praful de copt si se adauga sare. In alt vas se bat ouale si se toarna peste faina, praful de copt, sarea si zaharul. Se incorporeaza cu laptele si...

Spirale cu sos bolognese,salata mexicana si sos pesto

In Paste la 11 Iul 2013

Pastele se fierb in apa, apoi preparam sosul. Se curata si se spala ceapa si ardeiul, se toaca marunt si se calesc, apoi se pun pe rand sosul bolognese, sosul pesto, salata mexicana, la final porumbul, sarea si piperul. Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se pun in sosul preparat si se...

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

In Prajituri la 9 Iul 2013

Se amesteca faina cu praful de copt.Galbenusurile se bat cu zaharul pana devine o compozitie alba apoi se adauga untul,apoi faina cu praful de copt. Se amesteca toate bine pana devine omogena.Se lasa 30 de minute la frigider.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se intinde cu facaletul o foaie de...

Muffins cu zmeura

In Prajituri la 8 Iul 2013

Formele de muffins se ung cu unt,apoi intr-un castron se amesteca faina,zaharul,praful de copt si sarea. In alt castron se amesteca uleiul,laptele si ouale,se pune peste primul castron unde au fost amestecate faina,zaharul etc si se amesteca toate pana devine o pasta omogena. Se adauga apoi...

Prajitura cu zmeura

In Prajituri la 8 Iul 2013

Se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se pun si galbenusurile si uleiul. Dupa ce sau batut bine se adauga faina(sa fie compozitia nici prea moale nici prea tare),sarea si praful de copt si se amesteca incet toate cu lingura de lemn,apoi se toarna jumatate de compozitie in tava unsa cu unt si...

Desert prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 3 Iul 2013

Blat : Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si se pune hartie de copt, apoi se toarna compozitia si sa da la cuptor la foc mare ca sa creasca. Dupa...

Supa de galuste cu carne de pasare

In Supe la 29 Iun 2013

Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca cubulete. Dupa ce a fiert carnea se pun aceste legume iar mai la final se pune ardeiul. In timp ce...

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

In Dulciuri la 22 Iun 2013

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga compozitia de galbenus si faina la urma.Se amesteca toate incet sa nu se lase spuma de albus. Daca vreti sa faceti un blat cu model,opriti putina compozitie...

Conopida pane cu gust de gaina

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2013

Se fierbe conopida apoi se face un aluat din ingredientele de mai sus,se trece conopida fiarta prin aluat si apoi prin pesmet.Se coc in tava pe hartie de copt pana devin putin rumene.Se servesc ca garnitura cu un sos alb.Pofta buna sa aveti!

Pilaf cu piept de pui

In Mancaruri cu carne la 20 Iun 2013

Se spala si se taie cubulete pieptul de pui care se caleste in ulei,dupa ce sa rumenit putin se adauga ceapa si morcovul taiate marunt,se adauga apa si se lasa sa fiarba putin apoi se adauga orezul.Se lasa pana se fierb toate bine apoi se adauga ardeiul gras,delikatul,sare si piper dupa gust iar...

Bilute cu cacao si nuci

In Dulciuri la 21 Noi 2012

Biscuitii  se macina fin, nucile la fel si se pun impreuna intr-un castron. Separat pe aragaz se face un sirop cu apa, cacao, margarina, zaharul si zaharul vanilat se fierb putin dupa care se da de pe foc si se adauga esenta de rom. Acest sirop se pune peste biscuiti si nuci, se amesteca...

Macarons cu Nutella si gem de cirese

In Prajituri la 4 Ian 2012

Se cerne pudra de migdale si zaharul pudra, se amesteca bine. Se bat separat albusurile spuma, apoi se adauga zahatul tos si se amesteca usor pana devine o pasta. Se adauga colorant alimentar, apoi amestecul de migdale si zaharul pudra se incorporeaza cu albusurile batute. Se pune intr-un...

Macarons cu ciocolata Cote D'Or

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se amesteca bine pudra de migdale cu zaharul pudra, apoi separat se bat albusurile bine bine pana devine o spuma tare. Se adauga si zaharul si se amesteca pana se topeste. Albusurile spuma se pun peste migdale si zaharul pudra, apoi cateva picaturi de colorant alimentar sau pudra, unde se...

Tortellini cu carne si parmigiano reggiano

In Tortellini la 5 Dec 2011

Tortellini se fierb 5-7 minute in 3l de apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, apoi se pune o portie in farfurie, se adauga putina crema room lichida si se presara parmigiano reggiano rasa. Se servesc calde. Pofta buna!

Minitarte cu pepite de ciocolata(reteta 100!)

In Prajituri la 30 Noi 2011

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina, praful de sare, uleiul si praful de copt. Se unge forma de mini tarte cu unt si se pune cate putin din compozitie, apoi se pun cateva pepite de ciocolata in fiecare forma. Se dau la copt sa se...

Briose braduti de cacao si ciocolata

In Prajituri la 30 Noi 2011

Se bat galbenusurile spuma, se adauga zaharul+vanilat, apoi se pun galbenusurile, uleiul si se bat pana devine o compozitie omogena. Adaugam cacaoa, iaurtul, praful de sare, cel de copt, faina care se amesteca usor cu o lingura de lemn, iar la final se adauga pepitele de ciocolata.Se unge forma...

Afisate 151 - 180 din 278 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]