Tort de ciocolata

de Silvioara in Torturi, 31 Dec 2011 | 5590 vizualizari

 

La multi ani 2012! La multi ani, Silvia!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • 4 linguri faina cernuta cu 1/2 pliculet praf de copt

Mousse de ciocolata alba si neagra

  • 200 gr. ciocolata alba/neagra
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
  • 1/2 pliculet gelatina granule (pentru ambele creme 1 plic)

Pentru jeleu:

  • 400 gr. capsuni mixate cu 2-3 linguri de zahar pudra + 1 plic de gelatina tort gelee.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul se pregateste astfel: se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se pune compozitia in tava (20cm) si se coace la foc mediu.

Mousse de ciocolata alba/neagra: Pe foc foarte mic se pune intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu 100 ml. frisca lichida si se incalzeste bine, amestecand mereu cu lingura, pana se topeste ciocolata. Nu se fierbe, doar se incalzeste, se ia de pe foc, se amesteca pana la topirea completa a ciocolatei.

Separat, pe baie de abur, se dizolva 1/2 plic de gelatina cu 3 linguri apa rece. Gelatina se pune peste ciocolata si impreuna se toarna usor peste cele 200 gr. frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare.

Jeleul de capsuni: Capsunile se mixeaza impreuna cu zaharul si se amesteca cu pliculetul de tort gelee. Se pun pe foc mic cca 1 min., apoi se toarna peste crema intarita.

Asamblare: Batul de tort se insiropeaza cu sirop de zahar si esenta de rom, se pune primul strat de mousse, se da la rece pana se intareste, se toarna apoi jeleul, se da iar la frigider aprox. 15 min. timp in care jeleul deja s-a intarit, se toarna si ultimul strat de mousse si se da la rece pana a doua zi.

Se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta, cu frisca, glazura de ciocolata sau se lasa asa (straturile de ciocolata se vad foarte frumos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Silvioara 1

24.01.2012, 11:51

Anaiss, bravo! Sa-mi spui cum a fost la gust.

anaiss 1

26.01.2012, 14:27

A iesit mai mult decat grozav si a fost ff laudat...mai am doar o bucatica pe care o tin pt mama ,...in rest s-a mancat tot...sunt f mandra E exact tortul care-mi place mie.
Iti multumesc mult Silvioara si la mai multe retete :*

Silvioara 1

27.01.2012, 11:28

Ma bucur! Felicitari si sa mai faci tort! Pup.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata