La multi ani 2012! La multi ani, Silvia!
Blatul:
Mousse de ciocolata alba si neagra
Pentru jeleu:
Blatul se pregateste astfel: se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se pune compozitia in tava (20cm) si se coace la foc mediu.
Mousse de ciocolata alba/neagra: Pe foc foarte mic se pune intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu 100 ml. frisca lichida si se incalzeste bine, amestecand mereu cu lingura, pana se topeste ciocolata. Nu se fierbe, doar se incalzeste, se ia de pe foc, se amesteca pana la topirea completa a ciocolatei.
Separat, pe baie de abur, se dizolva 1/2 plic de gelatina cu 3 linguri apa rece. Gelatina se pune peste ciocolata si impreuna se toarna usor peste cele 200 gr. frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare.
Jeleul de capsuni: Capsunile se mixeaza impreuna cu zaharul si se amesteca cu pliculetul de tort gelee. Se pun pe foc mic cca 1 min., apoi se toarna peste crema intarita.
Asamblare: Batul de tort se insiropeaza cu sirop de zahar si esenta de rom, se pune primul strat de mousse, se da la rece pana se intareste, se toarna apoi jeleul, se da iar la frigider aprox. 15 min. timp in care jeleul deja s-a intarit, se toarna si ultimul strat de mousse si se da la rece pana a doua zi.
Se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta, cu frisca, glazura de ciocolata sau se lasa asa (straturile de ciocolata se vad foarte frumos).