aziz

1

Bucataras
incepator

Tg Neamt

Bucataras din 07.09.2010

RETETE294
PRIETENI116
Retete / Dulciuri

Nuci cu crema de vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 22 Iun 2012

Cojile de nuci: se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam untul topit, apoi uleiul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Vom obtine un aluat ca de tarta putin uleios. Eu l-am lasat in frigider si l-am scos pe bucati pentru ca era foarte cald. Se formeaza bilute mici si se...

Inghetata cu halva

In Dulciuri la 8 Iun 2012

  Amestecam smantana pentru frisca cu halvaua sfaramata si pasta de tahini punem in caserola si adaugam si furnicile de ciocolata .Lasam cam 2 ore la congelator......interesanta....gustoasa........racoroasa....

Foi cu crema de vanilie

In Dulciuri la 2 Iun 2012

  Aluatul se obtine amestecand ingredientele de mai sus.Daca este nevoie mai adaugam putina faina sau apa astfel incat sa obtinem un aluat elastic nelipicios.Acest aluat il impartim in doua.Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina si il impartim in patru parti cate 2 portii pentru...

Inghetata cu avocado

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Amestecati bine toate ingredientele cu un blender vertical si puneti in congelator cateva ore sau daca aveti masina de facut inghetata e timpul sa o puneti la treaba...:)) Sa aveti pofta!!! Reteta 2 : Amestecati toate ingredientele cu mixerul, mai putin migdalele si cele 3 linguri de...

Inghetata cu vanilie si sirop de zmeura

In Dulciuri la 1 Mai 2012

 Se mixeaza smantana pentru frisca cu pudingul, laptele rece ciocolata alba si la sfarsit siropul de zmeura. Crema obtinuta se pune in caserola ,tavita de aluminium ,in ce va place sau in ce aveti.....si la congelator cu dumneaei. Dupe fro cateva ore bunicele cel putin 3 o verificam,dar...

Raffaelo altfel

In Dulciuri la 16 Apr 2012

Amestecam intr-un bol de sticla untul la temperatura camerei cu toate celelalte ingrediente si dam compozitia obtinuta la frigider pentru 15 minute. Formam bilute pe care le tavalim p[rin cocos, furnici de ciocolata sau fulgi de orez. Lasam din nou la frigider timp in care facem o cafea si apoi...

Tort cu crema de mar

In Torturi la 4 Apr 2012

Blatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana lichida. Punem in vas de sticla 20/20 cm uns cu unt si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit...

Tarta cu mar Timea

In Prajituri la 31 Mar 2012

  Amestecam untul sau margarina cu zaharul adaugam faina amestecata cu praful de copt si restul ingredientelor se poate va mai fi nevoie de putina faina .Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se lasa la frigider o ora.Se intinde apoi in tava pentru tarta si se da din nou in...

Croissants

In Prajituri la 27 Mar 2012

Facem un aluat din faina ,sare,zahar,doua linguri unt,lapte si drojdie.Trebuie sa obtinem un aluat ferm si nelipicios.Invelim aluatul in folie si dam la frigider o ora. Cele 250 gr de unt rece se pun intre doua bucati de hartie de copt tapetate cu 2 linguri de faina si se intinde cu sucitorul...

Cozonac cu fructe uscate

In Prajituri la 15 Mar 2012

Facem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald ,facem loc cu mana in mijlocul fainii unde turnam maiaua, oul cu lapte coaja de portocala si lamaie,...

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

In Prajituri la 13 Mar 2012

 Mixam frisca cu pudingul de vanilie si laptele rece pana obtinem o crema pufoasa.Inmuiem biscuitii in lapte cald pe rand si-i asezam in strat intr-o tava de yena.Asezam un strat de biscuiti un strat de crema ,mie mi-au iesit 4 straturi ,ultimul fiind de biscuiti iar peste acesta am pus...

Tarta cu crema de ness

In Prajituri la 11 Mar 2012

 Facem crusta mai intai amestecand untul cu zaharul pana devine pufos adaugam galbenusul si apoi faina si poate o lingura doua apa rece ,este un blat sfaramicios.Punem in tava de tarta si dam la frigider pana pregatim umplutura.Amestecam iar untul cu zaharul de preferinta pudra pentruca are...

Prajitura cu mousse de portocale

In Prajituri la 7 Mar 2012

Blatul: separam ouale, albusurile se bat spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar pana devine bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin crema. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Cu o paleta de silicon amestecam crema de galbenusuri cu albusurile si apoi...

Gogosele cu miere de albine

In Dulciuri la 24 Feb 2012

Facem un aluat din ingredietele de mai sus si-l lasam la crescut 40 minute, dupa care formam bilute pe care le lasam din nou sa creasca si apoi le prajim in ulei incins. Scoatem pe hartie absorbanta si turnam peste ele mierea de albine cat sant calde (sau siropul cu aroma de trandafiri sau...

Tort savarina

In Torturi la 24 Feb 2012

Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt, apoi se incorporeza in spuma de oua. Amestecul obtinut se toarna...

Millefeuille

In Prajituri la 8 Feb 2012

Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim. Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie...

Tort pentru prieteni

In Torturi la 17 Ian 2012

 Albusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma.Incorporam apa si apoi galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza in spuma de oua lingura cu lingura cu ajutorul unei spatule.Turnam compozitia in tava pentru tort tapetata cu...

Patratele de ciocolata

In Prajituri la 11 Ian 2012

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si...

Tort ciocolatos

In Torturi la 8 Dec 2011

Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau...

Briose

In Prajituri la 7 Dec 2011

Amestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie in alt castron si asdaugam uneia din ele nessquik-ul, iar la cea alba ciocolata rasa sau sfaramata....

Felii de mar in aluat de clatite

In Prajituri la 30 Noi 2011

Facem un aluat de clatite mai consistent asa ca o smantana.Merele se curata se scot casutele cu samburei si se taie felii care se stropesc cu suc de lamaie si se pudreaza cu scortisoara.Incingem uleiul dam feliile de mar prin compozitia de clatite si prajim la foc mic. Scoatem pe hartie...

Bombone cu ciocolata ,orez si...caramel!!!---pentru Crisulina

In Prajituri la 27 Noi 2011

  Se pune untul sau margarina la topit impreuna cu ciocolata.Adaugam in acest sirop cald fulgii de orez ,alunele sau nuci sau ce va place,caramelul desigur si lasam la racorit dupa care formam bilute pe care le rostogolim prin cocos sau fulgi de orez .Asta a fost ..nu-i asa ca nu e greu?!!

Gem de fructe asortate

In Dulceata / Gem la 22 Noi 2011

   Fructele se cantaresc dupa curatare ,cum zice DiaMar in reteta de marmelada ,fructele spalate si curatate se pun la fiert cu apa.Cand fructele sant fierte se pun la blender pana devin pasta.Si apoi din nou la fiert cu zahar.Lasam sa fiarba pana scade mai bine de jumatate la foc...

Gem de prune cu menta si scortisoara

In Dulceata / Gem la 22 Noi 2011

 Curatam prunele de samburi si le taiem in 4 sau cum doriti.Punem zaharul peste ele astfel incat sa cuprinda bine fructele si dam la frigider o noapte.Adoua zi se pun intr-o oala de preferinta cu fund dublu si punem la fiert la foc mic.Cand ajung asaca ca la compot fierte bagam blenderul...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 17 Noi 2011

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie. Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa...

Clatite banatene

In Prajituri la 15 Noi 2011

 Facem compozitia pentru clatite amestecand ingredientele de mai sus si incingem tigaia unsa cu putin unt sau ulei. Luam cu un polonic din compozitie si prajim clatitele pe ambele parti. Branza se amesteca cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Eu am facut intr-o tava de cozonac toata...

Tort cu frisca si caramel

In Torturi la 4 Noi 2011

Facem blatul mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi cu o paleta le incorporam in albusul spuma. Faina, cornflour-ul sau amidonul si praful de copt...

Clatite cu crema de branza si gem de prune

In Dulciuri la 31 Oct 2011

Preparam compozitia pentru clatite amestecand ouale cu zaharul ,zaharul vanilat ,sarea si laptele;adaugam apoi faina iar la sfarsit untul topit.Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii pentru frisca. Incingem tigaia(de preferinta teflon) o ungem cu un penson cu niscai ulei si adaugam cate...

Peltea de struguri

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2011

Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine. Punem apoi intr-o oala, de preferinta de care nu se prinde, strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul. Intre timp pregatim sita si un castron incapator.Trecem prin sita strugurii si...

Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa

In Prajituri la 12 Oct 2011

Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumenesc.Intr-o tigaie punem cele doua pahare de zahar...

Afisate 1 - 30 din 109 retete    

Postari recente

publicat la 21.06.2012

Sambusek cu carne tocata

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]