Peltea de struguri

de aziz in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 11937 vizualizari

 

Acum ceva vreme am cumparat struguri din-traia mov mari si cu multe seminte.....motiv pentru care nimeni in afara de mine, nu s-a atins de ei asa ca au stat ei saraci o vreme nebagati in seama prin frigider pana cad mi-am adus aminte de pelteau aromata si delicioasa a unei vecine ...bineinteles eu habar nu am cum se face dar sa zicem ca am nimerit :))

 

INGREDIENTE

  • 2 ciorchine uriase aproximativ un kg
  • zahar cat sa cuprinda toate bobitele
  • jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de struguri:

Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine. Punem apoi intr-o oala, de preferinta de care nu se prinde, strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul.

Intre timp pregatim sita si un castron incapator.Trecem prin sita strugurii si siropul format, cu ajutorul unei linguri de lemn pisam strugurii, pana raman in sita doar samburii si cojile. Siropul cu pulpa de la struguri se pune din nou la fiert impreuna cu felii de lamaie pana obtinem consistenta dorita. Poate fi mai fluid sau il lasam sa fiarba pana devine ca un gel, atentie insa la foc sa nu se prinda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

kamy 1

02.11.2011, 22:34

si eu mai fac cand imi raman struguri in vie si-s satula de ei

aziz 1

03.11.2011, 18:05

Miuta este... iese toata aroma din samburii de struguri la fiert si e ..delicioasa

aziz 1

03.11.2011, 18:06

kamy atunci stii despre ce vb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea/jeleu de prune