Tarta cu crema de ness

de aziz in Prajituri, 11 Mar 2012 | 3082 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie pentru crusta: 

  •     175 gr unt sarat
  •     35 gr zahar pudra
  •     1 galbenus
  •     250 gr faina

Umplem cu:

  •     125 gr unt
  •     200 gr zahar
  •     15 gr ness sau cacao sau nessquik
  •     90 ml lichior sau suc de portocala (asta am pus eu)
  •     2 oua
  •     50 gr faina cu agent de crestere
  •     un mot de frisca sau crema de branza fina si fructe pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ness:

 Facem crusta mai intai amestecand untul cu zaharul pana devine pufos adaugam galbenusul si apoi faina si poate o lingura doua apa rece ,este un blat sfaramicios.Punem in tava de tarta si dam la frigider pana pregatim umplutura.Amestecam iar untul cu zaharul de preferinta pudra pentruca are amidon si va fi mai pufoasa crema.adaugam ouale apoi pe rand lasand sa se incorporeze bine.Apoi lichiorul sau sucul de portocala nesul si apoi faina.Turnam apoi crema obtinuta peste crusta de la frigider si dam la cuptor ul preincalzit la 180 gr timp de 20- 25 minute.Chiar daca va va parea crema necoapta ea este gata la racire este foarte pufoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu banane