Una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume este facuta din ... cuib de pasare

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Dec 2011, 18:00

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume este facuta din ... cuib de pasare

Nu sunt adepta stirilor senzationale, dar cand am dat din intamplare pe internet despre aceasta delicatesa cu pret cam piperat, m-am gandit sa va spun si voua. In primul rand, am auzit de-a lungul timpului de mancaruri care de care mai neobisnuite, tabu, exotice, de la insecte si carabusi, la bauturi facute din broaste. Dar nu m-as fi gandit ca exista pasari care construiesc cuiburi ce pot fi mancate.

Se pare ca timp de mai bine de 400 de ani, supa de cuib de pasari a fost considerata una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume si chiar si in ziua de astazi un castron de supa costa intre 30 si 100 de dolari. Nu poate fi facuta din orice cuib de pasare insa. Doar cuibul unei anumite specii de drepne care este facut din saliva pasarii este comestibil. Aceste cuiburi sunt bogate in calciu, fier, magneziu si potasiu. Sunt tari atunci cand sunt recoltate, dar se dizolva partiala capatand consistenta unui jeleu atunci cand sunt fierte.

Aceste pasari isi fac cuib in peretii stancosi ai unor pesteri intunecate. In mod traditional, aceste cuiburi pot fi culese de persoane bine pregatite, care se pot catara pe peretii destul de periculosi ai pesterilor. Exista chiar si pesteri artificiale construite special pentru ca aceste pasari sa isi construiasca acolo cuiburi. Chiar si asa, ele se vand cu pana la 10.000 de dolari pe kilogram. Poate datorita continutului ridicat de minerale din cuiburi, se vehiculeaza ideea conform careia supa aceasta speciala are beneficii pentru sanatatea plamanilor, previne tusea si promoveaza longevitatea. Cuiburile sunt facute in proportie de 50% din proteine si 30% carbohidrati, continand o cantitate mica de sare si fibre.

Foto: neatorama.com, drpinna.com, dailycognition.com



Comentarii (5)

Lau

Lau
08.12.2011, 21:58

eu nu as manca asa ceva

09.12.2011, 00:12

nici eu nu cred c-as manca. dar habar n-aveam ca exista si astfel de cuiburi, am ramas uimita.

16.03.2012, 05:16

daca nu costa atat de mult, poate ca se gaseau destui sa se vindece de boli..si asa nu se stie ce mancam 100%

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia