Te-ai intrebat vreodata care sunt alimentele cele mai nutritive pentru o pizza de calitate? Nu carnatii, nu salamul, nu cascavalul - ci altele. Iata mai jos o scurta lista de sapte alimente care pot face din pizza pe care o preparam acasa un produs final mai sanatos.
1. Sunca.
Este una din alegerile cele mai potrivite din randul produselor de carne fiindca are un continut de grasimi mai mic si contine proteine mai multe.
2. Parmezanul.
Alegeti mereu parmezanul in dauna cascavalului clasic fiindca are un continut de grasimi mai scazut. Plus are un adaos de calciu mai ridicat.
3. Sosul de tomate.
Nu mai folositi ketchup la pizza, ci sos pur de tomate. Contine licopen, un antioxidant pur si puternic. Ketchupul este, in cele mai multe cazuri, un produs plin de chimicale.
4. Usturoi.
Ati folosit pana acum usturoi la pizza? Nu numai ca are o aroma speciala, dar ajuta si la controlarea colesterolului. Nu-l taiati cu cutitul, ci striviti-l cu mana sau cu lama cutitului si puneti-l peste pizza.
5. Bucatile de piept de pui.
Sarac in grasimi, plin de proteine, pieptul de pui e o alegere potrivita. Taiati-l in bucati mai mici, pe care le preparati un pic inainte, apoi adaugati-le peste restul ingredientelor.
6. Ciupercile.
Un produs excelent impotriva cancerului de prostata, ciupercile sunt pline de proteine dar si de seleniu, un aliment care ajuta in batalia impotriva radicalilor liberi.
7. Broccoli.
Dintre legume, ne-am obisnuit sa punem la pizza ceapa si poate ardei. Insa buchetelele de broccoli sunt o alegere excelenta, fiindca au un continut de vitamine impresionant.
Articol in parteneriat cu euforia.tv