Secrete pentru frumusete: ingrediente din bucatarie

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 27 Oct 2011, 20:30

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Secrete pentru frumusete: ingrediente din bucatarie

Chiar nu trebuie sa dai sute sau chiar mii de lei pentru tratamente cosmetice de durata medie sau lunga, in saloane specializate, pentru a-ti asigura frumusetea. Poti avea singura grija de tine, iar sfaturile sau secretele care te vor ajuta sa faci acest lucru sunt aproape fara limita.
 
1. Spala-te cu apa infuzata de la ovaz integral.

Calmant si antiinflamator, ovazul integral contine betaglucan, o solutie lichida care asigura sanatatea pielii. Pune intr-o carpa curata (de bumbac de preferat) o mana de fulgi de ovaz integral, strange-o bine, apoi scufund-o intr-un bol cu apa calduta. Stoarce apoi cu grija carpa in alt bol. Fa acest lucru de 4-5 ori, pana cand apa din vasul in care storci devine tulbure. Spala-te apoi pe fata si pe gat cu aceasta apa.

2. Unge-te cu ulei de avocado.

Este mai scump, intr-adevar, dar nu trebuie sa-l cumperi in cantitati mari. Acest tip de ulei contine o gramada de acizi grasi sanatosi, dar si vitaminele A, C si E, care protejeaza pielea. Unge-te pe fata cu 5-6 picaturi de ulei de avocado, freaca bine un minut, acopera-te cu un prosop si stai cateva minute pentru ca uleiul sa se infuzeze in pielea ta.

3. Fa dus cu nuci pisate.

Amesteca in blender 100 ml de ulei de masline, doua linguri de miere si 50 grame de nuci, nu insa la viteza mare, ci cat sa se marunteasca nucile. Intra apoi in cabina de dus sau cada, unge-te cu acest amestec, freaca-ti bine pielea, lasa apoi 2-3 minute sa treaca, dupa care spala-te cu un jet mediu de apa calda.

4. Freaca-ti parul cu oua.

Proteinele din oua asigura rezistenta si stralucire parului tau. Amesteca un ou cu doua linguri de ulei de susan, apoi freaca-ti parul cu acest amestec. Pune-ti apoi un prosop in cap, strange-l bine si stai asa 10 minute Dupa aceea, fara sa folosesti apa suplimentara, da-ti cu sampon apoi iti poti curata parul.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia