Tips & Tricks: Anca Lungu vorbeste despre secretele pe baza carora alege legumele potrivite de pus la murat

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 27 Aug 2015, 00:00

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Toamna se numara bobocii, ne bucuram de bogatiile naturii si ne facem provizii pentru iarna. Oamenii gospodari au multe de facut in acest anotimp si e important sa le faca numai cu drag si cu voie buna. In zilele noastre, anumite activitati nu ne mai ocupa atat de mult timp ca pe vremuri. Prepararea raturilor este o astfel de activitate, placuta si totodata rapida mai ales cu ajutorul Pikant fix, marturiseste Anca Lungu sau Printesa Polonic, prezentatoare Observator la Antena 1

Daca aveti impresia ca toate borcanele cu muraturi sunt puse fie de bunicute cu batic in cap, fie de mame iesite de curand la pensie, sa stiti ca nu e deloc asa! Cu ceva timp in urma am fost martora unei intamplari minunate intr-o gradinita. Prichindeii care abia reuseau sa articuleze bine cuvintele, au reusit sa-si puna propriul borcan cu muraturi pentru iarna.

Da! Atat de simplu este! E si distractiv! Partea buna e ca nu exista prea multe reguli si iti poti lasa imaginatia sa-si faca de cap. Asadar, daca ar fi sa alcatuiesc o scurta lista cu sfaturi cu privire la cum se pun muraturile, as acorda o atentie sporita alegerii legumelor :

  • Daca mergi la piata, incearca sa cumperi doar de la producatorii locali.
  • Alege intotdeauna legume cat mai proaspete. Daca e posibil, pune-le la murat chiar in ziua in care au fost culese.
  • Alege-le cu grija, sa nu fie lovite sau vestejite.
  • Spala-le foarte bine.
  • Daca ai masina de spalat vase, pune borcanele la un program special pentru pahare. Daca nu, spala-le bine cu apa fierbinte.
  • Fii cat se poate de inventiv in ceea ce priveste combinatiile pe care le poti face.
  • Pentru a obtine muraturi colorate, poti folosi bucati de sfecla rosie, varza rosie, turmeric sau sofran.
  • Incearca gusturi noi folosind plicurile de Pikant fix pentru muraturi picante sau dulci-acrisoare.  Astfel, prepararea devine o joaca de copii, iar muraturile un deliciu pentru toti membrii familiei.


Anca Lungu

Comentarii (3)

27.08.2015, 21:23

Nu se pot pune comentarii. Dar muraturile bune nu sunt cele cu Picant fix!

27.08.2015, 21:38

Vladimir,,,, reclamele aduc venit

27.08.2015, 22:05

De acord, dar chiar sa vinzi gradinarului castraveti..... ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs