Stiati ca...?

Postat de babi5 in Tipsuri pe 9 Mar 2013, 10:40

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

"Cu toti  avem prin bucatarie vase de lut mostenite eventual de la  bunici (Acestea fiind o adevarata comoara daca le avem ). Dar in timpurile noastre folosim mult inoxurile, tefloanele si mai nou (formele  de silicon ). Nu este greu sa credem ca stramosii paharelor de cristal si ulcelelor si a farfuriilor  de portelan au  fost ulcelele si castroanele de lut. Cu atit mai mult, nici nu remarcam diferentele cind mincarurile sunt pregatite in cuptorul cu microunde sau sunt pregatite in mod traditional.  In schimb bunicii nostri cunosteau foarte bine toate subtilitatile prepararii mincarurilor la  vatra. Fie  ele vase de lut alb, rosu sau cafeniu. Pentru  fiecare exista o destinatie speciala. De exemplu, cel mai aromat  ceai se face in ceainicul de ceramica  alba, iar laptele se prinde cel mai bine in ulcele de lut cafeniu. Vasele de pamint ars s-au folosit mult timp si de catre vraci si tamaduitori in medicina traditionala. Si in zilele noastre se recomanda pastrarea plantelor uscate si a mirodeniilor in recipiente de lut. Putini stiu ca in zilele noastre eschimosii  folosesc argila in alimentatie. Nu orice fel de argila bineinteles, ci numai argila alba ,numita "grasimea pamintului " . "

Comentarii (14)

12.03.2013, 09:04

Multumesc carla27carla de prezenta si comentariu

20.03.2013, 12:27

foarte interesant, ce-i drept ca sarmalele nu ies nicaieri mai bune ca intr-un vas de lut

20.03.2013, 13:40

si sarmalele si friptura sunt nemaippomenite CookieMonster pup fata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs