Pe data de 16 Octombrie este Ziua Mondiala a Alimentatiei.In aceasta zi deosebit de importanta, obisnuim sa desfasuram la scoala noastra o activitate tematica sub forma unui simpozion judetean denumit “Ziua alimentatiei”.
Persoanele participante la acest eveniment isi expun preparatele culinare, incercand sa impresioneze prin diversitatea sortimentelor si a aromelor deosebit de imbietoare care ne duc spre tot felul de bunatati preparate de elevi sub indrumarea profesorilor.De asemenea elevii au realizat decoruri de fructe si legume.
La acest eveniment au participat scoli din Dej - Grup Scolar Somes-elevii fiind indrumati de profesoarele Pavalache Viorica si Gal Mariana; Cluj-Napoca – Colegiul Economic „Iulian Pop”-elevii fiind indrumati de prof.Ioana Stoica si Turda- Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Ratiu”- elevii fiind indrumati de profesoarele Nemeti Marilena si Pascu Daniela. Anul viitor speram sa participe mai multe scoli din judet si sa putem admira munca si indemanarea a mai multor elevi.
Echipele de la Dej au realizat urmatoarele preparate:
-decoruri de legume si fructe
-sarmalute cu pasat in frunza de vita de vie;
-ciuperci umplute si rulouri de carne;
-cosulete de sunca umplute cu salata de beouf si oua umplute;
-sandvisuri de sunca si cascaval;
-taitei cu sunca afumata;
-tort cu fructe si frisca.
Echipa din Cluj ne-a prezentat un platou cu pastrav cu rozmarin si cartofi dulci cu sos de capere.
Echipa din Turda:
-budinca de macaroane cu branza de vaci;
- peste prajit cu garnitura de legume ;
-frigarui cu telemea, sunca si struguri;
-decoruri de legume si fructe.