Sfaturi: Pastreaza vitaminele din preparatele cu legume

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 24 Apr 2012, 23:00

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

 Atunci când doriţi să îi surprindeţi pe cei dragi cu preparate uşoare şi gustoase, pe bază de legume, vă aflaţi în situaţia de a alege dintr-o gamă diversificată de sortimente: legume proaspete, congelate sau conservate. La prima vedere, varietatea nu poate reprezenta decât un avantaj, însă uneori devine dificil să luaţi cea mai potrivită decizie, când sunteţi înconjurat de o ofertă prea bogată.

În cadrul campaniei „Pentru o viaţă echilibrată”, Daniel Plăiașu, Specialist MAGGI în nutriție, recomandă consumul de legume, indiferent de sezon, şi oferă sfaturi pentru cele mai potrivite metode de preparare a acestora, astfel încât să îşi păstreze valorile nutritive în timp.

De exemplu, este recomandat ca legumele proaspete să fie gătite la abur sau fierte şi acoperite . Puteţi reîncălzi într-un timp scurt legumele deja preparate, la o temperatură de 70 grade C, pentru a elimina enzimele care pot reduce din cantitatea de vitamine. Totuşi, este de preferat ca legumele să fie consumate imediat după ce au fost gătite, întrucât menţinerea îndelungată a preparatelor calde determină o reducere a valorii de vitamina C, între 4-17% în decurs de o oră şi între 7-34% în interval de două ore.

 Este bine de reţinut că atât legumele proaspete, cât şi cele congelate sau conservate, pot avea un aport semnificativ de vitamine dacă sunt preparate în mod corect. În cazul legumelor congelate nu este recomandată dezgheţarea înainte de a le găti, iar apa trebuie încălzită in prealabil şi apoi adăugate legumele.

 Dacă preferaţi legumele conservate, gătiţi-le în sucul lor propriu şi nu le lăsaţi să fiarbă îndelungat. Este recomandat să nu le amestecaţi în mod excesiv, în momentul în care le încălziţi.

 Mai multe informaţii referitoare la importanţa consumului de legume, reţete ingenioase şi de sezon pentru o alimentație şi un stil de viaţă echilibrate, puteţi găsi accesând www.maggi.ro și pagina de Facebook MAGGI România

Comentarii (6)

25.04.2012, 21:56

Da, sint foarte interesante sfaturile!

27.04.2012, 21:20

13.08.2012, 17:13

un articol de nota 10! gatitul la aburi mai are si avantajul ca nu stai langa aparat cat se face mancarea

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia