S-a descoperit ca doi compusi din scortisoara,aldehida cinamica si epicatechin,pot sa opreasca procesul de formare a placilor de proteinaTAU care declanseaza aceasta maladie neurodegenerativa la nivelul creierului.
Proteinele TAU formeaza acumulari de depozite o data cu inaintarea in varsta,iar pacientii cu Alzheimerprezinta mai multe astfel de depozite in comparatie cu persoanele sanatoase.Adelhida cinamica previne aceste acumulari de proteine,prin protejareastresului oxidativ."Luati ca exemplu arsurile solare,o forma a stresului oxidativ.Daca purtati o palarie,puteti sa va protejati fata si capul de oxidare.Intr-un anumit sens,adelhida cinamica este un fel de palarie",au declarat cercetatorii americani.
Aliat de nadejde in caz de diabet tip II
Totusi, savantii americani considera ca ami au mult drum de parcurs inainte de a sti cu certitudine care este totalitatea efectelor scortisoarei asupra corpului uman. De aceea, oamenii nu ar trebui sa incerce sa consume cantitati mari de scortisoara.
Scortisoara ar putea avea si alte efecte benefice,nu doar asupra creierului.Alte studii au indicat cfaptul da aceasta substanta poate sa scada glicemia persoanelor cu diabet tipIIatunci cand este administrata ca supliment pe langa tratamentul standard,afirma cercetatorii.
Ingerdient pentru longevitate inca din Antichitate
Vracii din intreaga lumeau folosit scortisoara ca pe un ingredient ce mentine organismul vitalizat vereme indelungata.Un ceai pe zi cu miere si scortisoara incetineste procesul de imbatranire.La trei cesti cu apa calda,nu fierbinte,se pun 4 linguri cu miere si o lingura cu scortisoara.Se bea cate un sfert de cana de 4 ori pe zi,iar in timp veti vedea ca pana si pielea se va mentine elastica si catifelata,iar tonusul va fi unul ridrcat.
Gabriela Nicula
Revista Taifasuri