Va prezentam o reteta gustoasa si sanatoasa de minipizza.
Desi inca Romania se afla in criza economica, unul dintre putinele domenii care isi continua dezvoltarea intr-un mod vertiginos este reprezentat de domeniul online. Acesta are mari posibilitati de dezvoltare, fiind extrem de eficient datorita costurilor reduse dar si unui grad de accesibilitate foarte ridicat pentru consumator. Majoritatea consumatorilor prefera comoditatea si usurinta unei comenzi online de la birou sau de acasa fara sa mai fie nevoiti sa se deplaseze. Totul se poate realiza in acest spatiu virtual doar prin cateva click-uri.
In ultimii ani, industria fast-food-ului si a mancarii gata preparate din Romania a explodat datorita consumatorilor care se bazeaza pe mesele rapide si usoare pe care le pot strecura in programul lor incarcat, efectuand comenzi online direct acasa sau la job.
Pizza, una dintre cele mai populare si mai iubite tipuri de mancare gata preparata, a devenit un produs principal al afacerilor cu mancare la pachet sau al unor restaurante, fiind o optiune gustoasa si accesibila oricui, in acelasi timp. Astfel, afacerile culinare cu pizza beneficiaza de un succes enorm, mai ales daca sunt insotite si de posibilitatea comandarii online.
Totusi, pentru cei care aleg in locul livrarii de pizza la domiciliu sa isi gateasca singuri acasa, iata o reteta mai mult decat gustoasa de minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella.
Ingrediente
- 1 cubulet de unt
- 3 salote, tocate fin
- 250g de creme fraiche
- 50g de parmezan, ras
- 4 smochine coapte, taiate in bucati mari
- 125g de mozzarella
- 2 maini de rucola
- 6 felii de prosciutto, rupte in fasii
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri otet balsamic de calitate
Pentru aluat:
- 400g de faina, plus extra pentru presarat
- 7g de drojdie uscata (1 pliculet)
- 1 lingurita de sare
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Pentru aluat, amestecam faina, drojdia si sarea intr-un bol. Adaugam 250ml de apa calduta intr-un borcan si amestecam bine cu uleiul de masline, apoi adaugam peste faina. Folosim o lingura de lemn pentru a amesteca ingredientele, apoi framantam cu mana pentru a obtine un aluat umed. Adaugam apa daca este nevoie. Acoperim cu folie alimentara unsa cu ulei si lasam aluatul sa creasca la un loc caldut, timp de 1 ora, pana i se dubleaza volumul. Incalzim untul si sotam salotele, apoi le lasam deoparte.
Incingem cuptorul la 220˚C/gaz 7. Mutam aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantam usor si il impartim in 6-8 parti egale. Intindem fiecare parte sub forma unui cerc subtire, apoi le transferam pe toate intr-o tava presarata cu faina. Amestecam creme fraiche cu parmezanul si salotele, asezonam si intindem peste rotitele de aluat. Dam tava la cuptor 10-15 minute, pana cand marginile devin crocante.