Reteta gustoasa de focaccia cu rozmarin

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 20 Dec 2012, 09:59

Focaccia este un preparat care provine din bucataria italiana si se bazeaza pe reteta de blat de pizza. Focaccia este o foaie de pizza care unsa cu ulei de masline in care s-a pus la macerat usturoi pisat cu oregano si se serveste la salate sau la diferite alte preparate.

                     

Cei mai multi consumatori gurmanzi prefera pizza in locul altor tipuri de mancare fast- food disponibile pe piata din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca, spre deosebire de restul mancarilor de la fast-food uri, pizza, cand este gatita ca la carte, constituie o mancare si o dieta sanatoasa pentru oricine. Iar, pe de alta parte, pizza ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome.

Iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, o gramada de combinatii de arome si condimente pot transforma pizza in cea mai delicioasa mancare.

Pizza este si usor de gasit, fiind disponibila in intreg orasul impanzit in ziua de azi cu pizzerii si restaurante care o servesc, afacerile culinare cu pizza beneficiind de un succes enorm.

Unii ar fi uimiti sa afle ca, spre deosebire de alte mancaruri de genul fast food, pizza poate constitui o dieta de-a dreptul sanatoasa, reprezentand un fel de mancare plin de substante nutritive.

Este dovedit faptul ca o pizza gatita cu ulei de masline, sos de rosii, legume si grau integral scade risul de hipertensiune si previne atacul de cord.

In continuare va prezentam o reteta delicioasa de focaccia cu rozmarin. Indiferent ca sunteti adeptii comenzilor de pizza la domiciliu sau ca preferati sa gatiti pizza acasa chiar dumneavoastra, aceasta idee este una extrem de interesanta si de gustoasa.

Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, rosii, masline sau ceapa si este mancarea perfecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese. Este, de asemenea, o reteta de post gustoasa.

Ingrediente:

Aluat foccacia cu rozmarin:

  • 1 cana apa calda
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 3 cani faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Glazura foccacia cu rozmarin:

  • 1/3 ceasca apa calda
  • 1 /3 ceasca ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin

Mod de preparare reteta de post foccacia cu rozmarin:

Dizolvam drojdia in apa, adaugam zaharul si lasam deoparte, pana isi dubleaza volumul. Cernem faina intr-un bol, adaugam amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Framantam energic, pana cand obtinem un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile.

Lasam sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care  intindem cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra facem adancituri cu ajutorul degetelor, turnam glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin.

Coacem la foc mediu timp de 20-25 minute.

Foccacia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare. Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs