Daca va place sa va beti cafeaua cu lapte, data viitoare incercati sa inlocuiti laptele cu o bucata de unt. Nu doar pentru ca asa este acum la moda, dar se pare ca ar exista si niste beneficii pe care aceasta combinatie le aduce.
In acelasi timp, este recomandat sa nu folositi orice unt, ci doar unt facut din lapte de vaca hranita exclusiv cu iarba si fan (unt organic).
Diferenta e ca majoritatea vacilor sunt hranite cu porumb si soia, pentru ca este mai ieftin si eficient. Insa, in mod natural, vacile nu consuma nici porumb, nici soia. Asta inseamna ca mancarea nu se digera cum trebuie, iar acest lucru se simte si in laptele pe care-l produc, acesta avand grasimi care nu sunt sanatoase.
Vacile care sunt lasate toata ziua la pascut si care pe timp de iarna sunt hrainte doar cu fan, dau cel mai bun lapte si cea mai buna carne, iar untul facut din laptele lor este extrem de sanatos.
Iata 5 motive pentru care ar trebui sa folositi unt organic in cafeaua voastra.
1. Untul organic contine acizi grasi care fac minuni: omega-6 si omega-3. Acesti acizi grasi reduc grasimile nesanatoase din organism. De asemenea, untul organic este o sursa buna de vitamina K, care reduce riscul de infarct.
2. Grasimile pe care le contine acest unt sunt benefice pentru sistemul nervos, pentru refacerea celulelor si pentru hormoni. Are efect anti-inflamator si previne bolile sistemului nervos.
3. Daca beti o cafea cu unt in fiecare dimineata, va veti invata corpul sa inceapa fiecare zi arzand grasimi, nu invers.
4. Va ofera mult mai multa energie, deoarece stimuleaza si hraneste creierul. In acelasi timp, invata corpul sa produca energie din grasimi, nu din carbohidrati.
5. Doua linguri de unt organic in cafea si puteti sa sariti peste micul dejun, deoarece aceasta combinatie ofera corpului tot ce-i trebuie pentru a incepe ziua. De fapt, doua linguri de unt organic in cafea ofera mai multa energie ca o portie de cereale integrale cu lapte.
Totodata, pentru efecte si mai uimitoare, puteti adauga si o lingura de ulei de nuca de cocos.
Surse foto: healthnutfoodie.com, macleans.ca
Sursa articol: macleans.ca