PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 4 - Savarină din caietul bunicii

Postat de CosminDragomir in Concurs pe 1 Aug 2018, 17:33

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.

SAVARINĂ

Cantități: 6 ouă, 50 gr rom, 6 lg pesmet, 350 gr zahăr, 200 gr frișcă și ½ baton vanilie

Procedeul: Luăm ouăle, le separăm de gălbenuș și albuș. Batem albușul bine până se face o spumă și o dăm la rece.

Batem și gălbenușurile bine cu zahăr. Câte gălbenușuri, atâtea linguri de zahăr. Aici punem 6 linguri de zahăr. Batem bine gălbenușul cu zahăr până se topește și se face ca o cremă. Amestecăm apoi cu albușul și adăugăm 6 linguri de pesmet. Mestecam bine această compoziție.

Forma o tapetăm bine cu grăsime, apoi cu pesmet. Punem compoziția aici și o dăm la cuptor. Focul să fie iute.

În timpul acesta, punem restul de 350 gr zahăr în apă și facem siropul, unde ferbe și ½ baton vanilie.

Când s’a fert și s’a copt bine savarină, punem romul în sirop. Punem pe o farfurie savarina și turnăm siropul peste ea și o lăsăm să se răcească. Se orneaza cu frisca.

---

Vă invit AICI să aflați ce premiu a pregătit Bucătăraș pentru provocarea săptămânii și să aflați toate detaliile concursului.

Succes la pus istoria gastronomiei pe pâine, bucătărașilor!

Comentarii (5)

01.08.2018, 21:18

o daaaaaaaa, savarine!!

03.08.2018, 08:48

Ador savarinele!

07.08.2018, 10:42

Felicitari tuturor! Minunate savarine!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia