PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 2 - Ardei umpluți ca pe timpul lui Cuza

Postat de CosminDragomir in Concurs pe 18 Iul 2018, 16:08

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

A doua provocare vine chiar din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din volumul tipărit de editura GastroArt: “Christ Iónnin - Bucătăria română Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865”, ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr cel pe care îl și puteți câștiga. Vorbim despre singura carte de bucate tipărită în timpul lui Cuza și reeditată în premieră după 153 de ani.

Pentru mine, focșănean de baștină, dezrădăcinat și mutat în București de vreo 20 de ani, rețeta este inedită. Cei de prin Dobrogea sau cei familiarizați cu bucatele machedonești o cunosc. Surpriza vine de la carnea folosită și vă spun cu mâna pe inimă că merită cu prisosință. Vorba campaniei lui Daea, ministrul agriculturii, alege oaia!

(P.S. am folosit grafia vremii)

Iată rețeta!

Ardei âmpluți: Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură.

Detalii despre premiul săptămânii și modul de participare la provocare vă dă Mr. Bucătăraș aici.

Succes, bucătărașilor, continuați să puneți istoria pe pâine!

 

Comentarii (9)

24.07.2018, 09:14

pana cand se pot posta retete?poate apuc si eu..

24.07.2018, 13:23

Fiecare provocare este lansata miercurea si se pot posta retete pana la sfarsitul zilei de marti a fiecarei saptamani, ora 23.59 . Succeeees!

26.07.2018, 10:36

Felicitari!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia