Iata o retetea delicioasa de pizza libaneza cu susan, numai buna pentru cei care sunt pasionati de pizza, dar vor, de asemenea, sa manance si sanatos.
In prezent, pizza a devenit o mancare extrem de populara. Modalitatile „la pachet” si „livrare de pizza la domiciliu” reprezinta aproximativ 50% din totalul vanzarilor restaurantelor care au si optiunea de a lua masa in interiorul localului, iar aceste cifre sunt intr-o continua crestere. Potrivit studiilor, 9 din 10 restaurante au si optiunea „la pachet”.
Exista si unele localuri care nu ofera si posibilitatea servirii mesei in interior, bazandu-se doar pe comenzile la pachet sau acasa. Pizzeriile sunt cele care domina aceasta piata a mancarii livrate, caci din ce in ce mai multe pizzerii isi dezvolta sectiunile de livrare la domiciliu atat telefonic, cat si online.
Pentru cei care prefera sa isi gateasca o pizza delicioasa acasa, iata ingredientele necesare:
250 grame faina alba
ulei de masline
sare
20 grame drojdie
50 grame susan
doua lingurite zahar
100 grame cimbru
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pune faina si o lingurita de sare. Drojdia se amesteca cu faina, adaugandu-se zahar si apa calda. Se framanta totul pentru a obtine aluatul, iar acesta se va tine acoperit timp de aproximativ 10 minute.
In continuare, se vor adauga cele doua linguri ulei si se framanta aluatul bine, dupa care se amesteca cu apa calda.
Coca nu trebuie sa fie umeda sau lipicioasa. Se face o minge din coca si se lasa intr-un loc cald timp de o ora.
Se amesteca toate ingredientele in aluat si se framanta cu mainile pana se obtine un aluat ferm pentru pizza.
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu, se prajeste susanul, astfel incat acesta sa devina auriu-maroniu. Se amesteca cu cimbru si ulei de masline.
Se imprastie susanul si cimbrul peste blatul de pizza;
Se tine la cuptor pentru 10-15 minute pana cand painea devine aurie.
Pizza libaneza poate fi servita alaturi de castraveti, rosii, ceapa si muraturi.