Pepeni injectati cu toxine, vanduti in hypermarketurile din Romania

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 28 Iun 2016, 12:46

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Pepenii rosii sunt foarte buni si sanatosi si este chiar recomandat sa consumati cat mai mult din acest fruct pe timpul verii.  

Insa, zilele trecute a inceput sa circule pe internet un clip in care un barbat din Navodari arata cum un pepene cumparat dintr-un lant de hypermarketuri din Romania incepe sa faca spume albe, atunci cand baga cutitul in el.

Clipul s-a viralizat rapid fiind vizualizat de peste 500.000 de ori si iscand revolta in mediul online. Il aveti mai jos: 

Multi s-au grabit sa spune ca nu este vorba despre substante toxice, ci pepenele doar a fermentat din cauza caldurii.

Insa, nu de putine ori s-a intamplat ca in China loturi intregi de pepeni sa explodeze din cauza ca fructele erau tratate prin injectare cu un hormon de crestere pentru plante, numit Forclorfenuron (un compus care are si proprietatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp). 

Despre pepenii injectati cu aceasta substanta, se spune ca ajung la maturitate mult mai repede, in jumatate din timpul necesar in realitate unui pepene pentru a se coace. De aceea nici nu sunt prea dulci, iar semintele sunt albe, pentru ca nu au avut la dispozitie timpul necesar pentru a se maturiza.

Sursa articol: adevarul.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia