Dulci, delicate si cu multe vitamine si minerale, migdalele sunt seminte pe care le putem consuma cu placere in perioada postului. Sunt satioase gratie fibrelor naturale. In plus, fibrele naturale previn constipatia, regleaza digestia si previn problemele asociate cu o digestie proasta.
Promoveaza sanatatea prin complexul de vitamine din grupa B, la care se adauga calciu, magneziu, zinc, grasimi sanatoase, zaharuri si fosfor.
Gratie continutului de fosfor, migdalele sunt alimente ideale pentru vedere. Magneziul combate stresul si instaleaza linistea, la fel ca si zincul. Calciul mentine sistemul osos puternic.
In plus, migdalele sunt bogate in calorii si carbohidrati, 100 de grame au 580 de kcal, transformand aceste minunate seminte intr-o hrana satioasa. Iata de ce migdalele pot fi considerate adevarate suplimente nutritive pentru cei care au o alimentatie saraca in nutrienti, care tin post si nu pot manca orice, ori pentru persoanele care sufera de carente de vitamine si minerale. Migdalele vor suplini aceste nevoi, insa trebuie consumate cu grija, intrucat au multe calorii.
Gratie continutului de grasimi mononesaturate, migdalele scad nivelul de colesterol total, grasimile din sange, dar si colesterolul rau, adica LDL, acel nivel de colesterol care promoveaza bolile de inima, prin depunerea de grasimi pe peretii arterelor, ingreunand fluxul sanguin si crescand riscul formarii de cheaguri de sange. Insa, prin consumul de migdale, riscul de a dezvolta boli de inima scade considerabil de mult. Astfel, migdalele promoveaza sanatatea sistemul cardiovascular. In plus, migdalele reduc glicemia din sange si pot fi incluse cu succes in meniul persoanelor care sufera de sindrom metabolic.
Mentine greutatea corporala
Migdalele daca sunt consumate cu masura pot mentine greutatea corporala si chiar sa promoveze scaderea in greutate. Gratie grasimilor mononesaturate, a fibrelor naturale, migdalele instaleaza senzatia de satietate, practic tin de foame. Absorb depozitele de grasimi din organism si ajuta in mentinerea greutatii pe termen lung.
Migdalele pot fi incluse in retete de deserturi, dar nu numai. Recomandat este sa se consume in stare proaspata si mai putin este indicat sa se prajeasca, servindu-se cu sare.
Migdalele pot dau gust micului dejun daca sunt servite alaturi de fulgi din cereale integrale, lapte degreat si felii de fructe proaspete sau confiate. Dar de cele mai multe ori aroma lor delicata, dulceaga este asociata cu placerea servirii unui desert desavarsit. Iata de ce migdalele ii inspira pe multi bucatari in preparara de creme de prajituri, creme de tort, in checuri, in prajituri si multe alte ispite dulci.
Uleiul de migdale sterge semnele de oboseala vizibile
Si uleiul de migdale dulci este bogat in nutrienti. Acesta este un adevarat rasfat pentru ten, mai ales pentru cel uscat. Hidrateaza si hraneste epiderma. Poate fi folosit in masti, masaje pentru par si piele. Poate fi folisit chiar si pe post de demachiant, caci uleiul de migdale dulci elimina cearcanele.
sursa foto: http://www.sxc.hu/