Liderii lumii au mancat un pranz preparat din deseuri alimentare

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Sep 2015, 12:32

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Duminica, in cadrul summit-ului ONU, liderii lumii au servit la pranz o masa conceputa in intregime din deseuri alimentare.

Meniul a fost compus din alimente care urmau sa fie aruncate la gunoi pentru a scoate in evidenta risipa incredibila din alimentatia moderna.

Pranzul de la sediul ONU din New York a avut in meniu: hamburger vegetarian facut din pulpa de fructe presata (de obicei, aceasta este aruncata), cu garnitura de cartofi pai, facuti din porumb bogat in amidon (folosit pentru hranirea animalelor); salata "din groapa de gunoi", din legume respinse de marii producatori, cu dressing din lichidul din conservele de naut. Painea pentru aceasta masa a fost si ea facuta din resturile de cereale provenite de la distilerii si fabrici de bere.

La desert a fost servita o prajitura cu ciocoalata facuta din resturile de la fabricile de pudra si unt de cacao.

Dan Barber, unul dintre bucatarii care au conceput pranzul din deseuri alimentare, a declarat pentru AFP:

"Provocarea a fost de a crea ceva cu adevarat gustos, din ingrediente care in mod normal ar fi aruncate."

Cel de-al doilea a fost ex-bucatarul Casei Albe, Sam Kass, care a sustinut si campania anti-obezitate "Let's move", lansata de Michelle Obama.

Sam Kass a spus ca a conceput meniul din deseuri alimentare pentru a-i pregati pe liderii mondiali pentru participarea la conferinta internationala cu privire la schimbarile climatice, ce urmeaza sa se desfasoare la Paris la sfarsitul anului.

Printre liderii care au luat parte la aceasta masa s-au numarat Francois Hollande (presedintele Frantei) si Ollanta Humala (presedintele Peru).

Potrivit ONU, 28% din terenurile agricole din intreaga lume servesc productiei de alimente care mai tarziu vor fi aruncate, fara a fi folosite pentru hranirea oamenilor.

Astfel de pierderi anuale sunt echivalente cu 3,3 miliarde de tone de carbon, cantitate care daca ar fi produsa de o singura tara ar deveni cea mai mare producatoare de emisii de carbon dupa China si SUA.

De altfel, bucatarul Dan Barber a deschis in acest an un restaurant la New York bazat pe meniuri preparate din ceea ce se considera pana acum ca sunt deseuri alimentare.

Scopul acestei mese servite liderilor mondiali este de a nu se mai putea concepe nici o masa fara deseuri alimentare, a spus Barber.

Sursa foto: UN Spokesperson / Twitter
Sursa articol: afp.com

Comentarii (1)

29.09.2015, 12:41

Ce concept uimitor . Nici nu stim noi bietele de gospodine obisnuite ce au descoperit chefii vestiti . DOar ca facem de multe ori mancare cu ce avem prin frigider si camara ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia