Contine foarte putine grasimi saturate
Spre deosebire de laptele de vaca care este bogat in grasimi saturate, adica grasimi ce favorizeaza declansarea bolilor de inima, prin depunerea de grasimi pe peretii vaselor de sange, laptele din soia prezinta foarte putine grasimi saturate, Prezenta a foarte putine grasimi saturate favorizeaza scaderea nivelului de colesterol nociv din organism, respectiv a LDL-ulului.
Pentru ca are capacitatea de reducere semnificativa a nivelul de colesterol nociv, laptele de soia previne astfel bolile de inima, factorul de deces numarul 1 din lume.
Nu da alergii
Se stie ca 75 de procente din populatia globului prezinta intoleranta la lactoza, o forma de alergie la alimente cauzata de zaharul din lapte, lactoza. Laptele din soia nu da alergii, iar numarul persoanele care consuma lapte de soia si nu au intoleranta la lactoza este ridicat. Astfel, laptele de soia reprezinta alegerea inteleapta pentru toti aceia care nu se pot bucura de gustul fin, dulce al unui pahar cu lapte de vaca. Alegerea o constituie laptele de soia, si merge chiar si in post. Caci laptele din soia contine numai proteine vegetale, nu animale.
Chiar si in dieta
Pentru ca nu are grasimi saturate, nu asa de multe ca laptele de vaca, laptele de soia nu ingrasa putand fi inclus in diete de slabire sau de mentinere in forma, intrucat proteinele, adica lactatele sarace in grasimi, favorizeaza scaderea in greutate si mentinerea acesteia pe termen lung.
Bogat in isoflavonoizi
Spre deosebire de laptele de vaca, care nu contine isoflavonoizi, laptele zeilor sau laptele din soia, contine. Totusi, ce sunt isoflavonoizii? Acestia reprezinta antioxidanti importanti, care intaresc sistemul imunitar si scad riscul de a dezvolta cancer. In cazul laptele din soia, cancer de prostata si de san.
Pe langa toate acestea, laptele de soia reduce si simptomele de osteoporoza, nu contine hormoni si nu favorizeaza dependenta de insulina.
Cu alte cuvinte, laptele de soia este benefic pentru organism, scade riscul unor boli grave, insa nu poate fi catalogat inlocuitorul pe termen lung a laptelui de vaca.