(P) Băutura din soia Inedit

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 24 Iun 2014, 12:00

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Soia reprezintă o leguminoasă cu o compoziţie interesantă, fiind extrem de bogată în proteine (40%) şi uleiuri vegetale nesaturate (20%), restul de 35-40% fiind reprezentat de carbohidraţi. Dacă ne gândim la produsele de origine animală (ex., carnea de pui – 20-24% proteine), soia surclasează de departe astfel de produse. Totodată, este important de precizat că proteinele din soia conţin toţi aminoacizii esenţiali organismului, la fel ca produsele de origine animală, fiind astfel singurul produs de origine vegetală care se poate ridica la această înălţime. Aceşti aminoacizi sunt esenţiali organismului uman, buna lui funcţionare depinzând de sursele alimentare. Spre deosebire de carne, soia conţine lipide (în cea mai mare parte), grăsimi nesaturate (benefice organismului) și nu conţine colesterol, care are un rol marcant în apariţia, întreţinerea şi dezvoltarea aterosclerozei. 

         Grăsimile din soia sunt ”grăsimi bune”, în cea mai mare parte grăsimi polinesaturate, care, alături de fibre, vitamine şi minerale au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular; scad „colesterolul rău” şi reduc riscurile accidentelor cardiovasculare. FDA (Food and Drug Administration) susţine că un consum zilnic de 25 g proteină din soia, alături de o alimentaţie săracă în grăsimi saturate şi colesterol, reduce riscul afecţiunilor cardiace.

Laptele din soia Inedit conţine doar ingrediente şi arome naturale. Acesta oferă multe dintre beneficiile pe care le regăsim în boabele de soia. În primul rând, reprezintă o sursă importantă de proteine, asemănătoare cu laptele de vacă. Băutura din lapte de soia poate contribui la sănătatea cardiovasculară, un pahar de 250 ml conţinând 6-7 g proteină de soia. Laptele din soia este bogat în vitamine, în principal vitamina C, şi minerale, cu precădere calciu. 

         Laptele din soia de la Inedit este un produs obţinut direct din boabe de soia, având un conţinut de 95% soia, fiind astfel un produs de natură vegetală. Acesta poate fi consumat cu încredere de persoanele cu intoleranţă la produsele lactate de origine animală, de cele vegetariene, care ţin post sau de orice persoană care apreciază gustul şi proprietăţile acestui produs.

Este important de ştiut că băutura din soia Inedit se adresează tuturor grupelor de consumatori, fiind gustoasă şi utilă, dar şi bogată din punct de vedere nutriţional. 

Băutura din soia de la Inedit nu conţine coloranţi sau conservanţi, iar sortimentul simplu nu conţine zahăr. Cantitatea de carbohidraţi la 100 ml (1,7g) este mult mai mică decât cea din laptele de vacă (5g), astfel că poate fi folosită cu succes în curele de slăbire. 

Laptele din soia are posibilităţi multiple de consum şi utilizare, putând fi consumat ca atare sau folosit ca ingredient ori supliment pentru diferite preparate (deserturi, gustări, shake-uri etc.). 

Bautura din soia Inedit este disponibilă în 4 variante: simplă, cu aromă de căpşuni, cu aromă de vanilie sau cu aromă de miere şi cereale, creând astfel o diversitate de gusturi atât pentru adulţi, cât și pentru copii. 

Ambalajul este practic, din sticlă de culoare maro, ce protejează produsul de oxidare.

________________________________________

Referinţe:

1. USDA Database - Agricultural Research Service United States Department of Agriculture

2. Nutritional and Health Benefits of Soy Proteins - Mendel Friedman * and David L. BrandonWestern Regional Research Center, Agricultural Research Service, U.S. Department of Agriculture

3. Ghid pentru Alimentatie Sanatoasa – Societatea Romana de Nutritie

4. Henkel, John (May–June 2000). "Soy:Health Claims for Soy Protein, Question About Other Components". FDA Consumer (Food and Drug Administration)

5. Lipoprotein Metabolism in the Macrophage: Implications for Cholesterol Deposition in Atherosclerosis - M S Brown, and J L Goldstein - Annual Review of Biochemistry - July 1983

6. Protein Quality Evaluation: Report of the Joint FAO/WHO Expert Consultation. Bethesda, MD (USA): Food and Agriculture Organization of the United Nations (Food and Nutrition Paper No. 51). December 1989

7. Sacks, F. M.; Lichtenstein, A.; Van Horn, L.; Harris, W.; Kris-Etherton, P.; Winston, M.; American Heart Association Nutrition Committee (February 21, 2006). "Soy Protein, Isoflavones, and Cardiovascular Health: An American Heart Association Science Advisory for Professionals from the Nutrition Committee".Circulation (American Heart Association Nutrition Committee)

8. Jenkins, David J. A.; Mirrahimi, Arash; Srichaikul, Korbua; Berryman, Claire E.; Wang, Li; Carleton, Amanda; Abdulnour, Shahad; Sievenpiper, John L. et al. (December 2010).  "Soy Protein Reduces Serum Cholesterol by Both Intrinsic and Food Displacement Mechanisms". The Journal of Nutrition (American Society for Nutrition)

9. Zhan, Siyan; Ho, Suzanne C. (December 2005)."Meta-Analysis of the Effects of Soy Protein Containing Isoflavones on the Lipid Profile". American Journal of Clinical Nutrition (American Society for Nutrition)

10. Harland, J. I.; Haffner, T. A. (September 2008). "Systematic Review, Meta-analysis and Regression of Randomised Controlled Trials Reporting an Association Between an Intake of Circa 25 g Soya Protein Per Day and Blood Cholesterol". Atherosclerosis (European Atherosclerosis Society)

11. Reynolds, K.; Chin, A.; Lees, K. A.; Nguyen, A.; Bujnowski, D.; He, J. (September 2006). "A Meta-analysis of the Effect of Soy Protein Supplementation on Serum Lipids". The American Journal of Cardiology (American College of Cardiology.)

12. Santo, Antonio S.; Santo, Ariana M.; Browne, Richard W.; Burton, Harold; Leddy, John J.; Horvath, Steven M.; Horvath, Peter J. (December 2010). "Postprandial Lipemia Detects the Effect of Soy Protein on Cardiovascular Disease Risk Compared with the Fasting Lipid Profile". Lipids (American Oil Chemists' Society)

13. Cordle, C. T. (May 2004). "Soy Protein Allergy: Incidence and Relative Severity". Journal of Nutrition (The American Society for Nutritional Sciences)

14. Sampson, H. A. (May 1999). "Food Allergy, Part 1: Immunopathogenesis and Clinical Disorders". The Journal of Allergy and Clinical Immunology (American Academy of Allergy)

15. That calcium is often added, see Patricia Greenberg, The Whole Soy Cookbook, Random House, 1998

16. Anderson, J.; Johnstone, B.; Cook-Newell, M. (1995). "Meta-analysis of the effects of soy protein intake on serum lipids". The New England Journal of Medicine

17. "Soy"US National Institutes of Health

18. Livestock’s long shadow - Environmental issues and options

19. Cornell alumnus Andrew Colin McClung reaps 2006 World Food Prize

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&c=19&mc=imp&pli=10260524&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

Comentarii (5)

24.06.2014, 12:07

Nu are de ce da fie rea

Ina

Ina
24.06.2014, 12:32

Nici in America nu stai cuminte? )

24.06.2014, 13:06

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]