Miercuri, 23 mai, de la 18:00, sunteti asteptati la Restaurantul Pescăruș din Parcul Herăstrău pentru a vorbi despre istoria gastronomiei românești și despre rețetele de acum aproximativ 150 de ani.
Simona Lazăr, Cosmin Dragomir și Chef Vasile Nicolae, alături de alți invitați surpriză vor prezenta volumul și vor vorbi despre planurile editurii.
„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima reeditare a unei cărți cu rețete din 1865, singurul volum culinar publicat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Cartea beneficiază de peste 200 de note de subsol, prefață, studiu introductiv, tabel de măsuri. Are 96 de pagini și costă 32 de lei. Este prima carte care folosește terminologia bucătărie română, dar conține și preparate din rețetarul universal.
Sunteti asteptati cu drag!