Fructul dragon
Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragon este produsul câtorva specii de cactus. Ca textură seamănă cu frcutul de kiwi şi se consumă crud.Nu trebuie asociat cu alimente cu gust puternic, ci mai degrabă este potrivit pentru a "curăţa cerul gurii" de aromele felului precedent (ca şi ghimbirul murat folosit lângă sushi).
Kiwano
Pepenele cu ţepi, cum mai este numit acest fruct ciudat, venit, parcă de pe altă planetă este înrudit şi cu castravetele. De obicei este folosit mai degrabă cu scop decorativ, decât pentru gustul său deosebit. Mai nou, fructul a început să fie cultivat şi în România şi se pare că are tot felul de aplicaţii medicale.
Rambutan
Unul dintre cele mai ciudate fructe din listă, rambutanul înseamnă în limbile indonezană, malaieziană şi filipineză "păros". Interiorul se asemănă mult cu fructul lychee, alb sau translucid şi gelatinos. Este bun în salate de fructe sau pentru îngheţate exotice.
Mangustan Unul dintre cele mai gustoase fructe din listă, mangustanul are o perioadă foarte scurtă de culegere, de aceea ar trebui să profitaţi de sezon dacă vizitaţi Thailanda între lunile mai şi septembrie.
Mâna lui Buddha
Cunoscut şi ca "lămâia cu degete", acest fruct cudat este înrudit cu citricele. Partea albă şi groasă este foarte bună confiată, dar şi sub formă de lichior. Ca şi alte citrice, Mâna lui Buddha este mai degrabă acru şi preţuit, în general, pentru uleiurile esenţiale pe care le conţine.