Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Postat de Bya Ralu in Fructe pe 5 Aug 2012, 21:40

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Fructul dragon

Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragon este produsul câtorva specii de cactus. Ca textură seamănă cu frcutul de kiwi şi se consumă crud.Nu trebuie asociat cu alimente cu gust puternic, ci mai degrabă este potrivit pentru a "curăţa cerul gurii" de aromele felului precedent (ca şi ghimbirul murat folosit lângă sushi).

Kiwano

Pepenele cu ţepi, cum mai este numit acest fruct ciudat, venit, parcă de pe altă planetă este înrudit şi cu castravetele. De obicei este folosit mai degrabă cu scop decorativ, decât pentru gustul său deosebit. Mai nou, fructul a început să fie cultivat şi în România şi se pare că are tot felul de aplicaţii medicale.  

Rambutan
Unul dintre cele mai ciudate fructe din listă, rambutanul înseamnă în limbile indonezană, malaieziană şi filipineză "păros". Interiorul se asemănă mult cu fructul lychee, alb sau translucid şi gelatinos. Este bun în salate de fructe sau pentru îngheţate exotice.
Mangustan Unul dintre cele mai gustoase fructe din listă, mangustanul are o perioadă foarte scurtă de culegere, de aceea ar trebui să profitaţi de sezon dacă vizitaţi Thailanda între lunile mai şi septembrie.
Mâna lui Buddha

Cunoscut şi ca "lămâia cu degete", acest fruct cudat este înrudit cu citricele. Partea albă şi groasă este foarte bună confiată, dar şi sub formă de lichior. Ca şi alte citrice, Mâna lui Buddha este mai degrabă acru şi preţuit, în general, pentru uleiurile esenţiale pe care le conţine.


Comentarii (8)

10.08.2012, 00:38

10.08.2012, 10:24

13.08.2012, 17:58

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia