Ienibaharul

Postat de Mitinita in Condimente pe 7 Dec 2011, 12:04

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Ienibaharul

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper.

Se spune ca ienibaharul a fost adus in Europa din Jamaica de Cristofor Clumb, in timp ce aztecii il foloseau pentru a condimenta ciocolata.

E bine sa cumparati ienihabarul intreg, pentru a-l putea macina atunci cand aveti nevoie de el. Il puteti folosi la fel ca pe scortisoara, nucsoara si cuisoare, in bauturi picante si fierbinti, cum e vinul fiert sau pe post de condiment pentru muraturi, deserturi si creme de vanilie. Un pic de ienihabar adauga savoare prajiturilor.

Ienihabarul se foloseste si la carne de peste, pentru a le da un gust neobisnuit si condimentat. Merge in special cu mielul. Il puteti adauga sub forma de pulbere la preparatele de curry si la crustacee. Puneti cateva bobite in rasnita pentru a adauga o nuanta aparte piperului negru. 

sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/All_spice

Comentarii (2)

07.12.2011, 19:40

08.12.2011, 08:23

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia