Anasonul

Postat de Mitinita in Condimente pe 7 Dec 2011, 12:07

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Anasonul

Anasonul are un miros si gust relativ dulce, asemanator celui de lemn dulce. Uleiul de anason este folosit la fabricarea pastei de dinti, iar ceaiul din seminte de anason este considerat un bun laxativ, are proprietatea de a incalzi organismul si de a stimula circulatia sangelui.

In Europa este folosit la prepararea prajiturilor si biscuitilor, iar in Orientul Mijlociu si India este adaugat in supe, in preparatele la cuptor si in paine. Semintele pot fi mestecate pentru a usura digestia si a improspata respiratia dupa masa. Anasonul da o aroma traditionala dulciurilor si bomboanelor. Uleiul este extras si folosit ca o aroma pentru mai multe bauturi alcoolice,cum af fi pernod, pastis si ouzo. Frunzele proaspete de anason au o aroma discreta si sunt adaugate in mai multe feluri de mancare picante, cum ar fi curry si alte preparate din carne.

Cel mai bine e sa fie cumparat intreg, pentru ca aroma se pierde prin macinare. A nu se confunda cu anasonul stelat.

sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/Fennel

 

Comentarii (2)

07.12.2011, 14:50

Foarte mult imi place ceaiul de anason

07.12.2011, 19:40

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]