Goji este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor benficii curative. Localnicii care consumau zilnic sub forme diferite – ca fructe uscate, suc, ceai sau ca ingrediente in mincaruri - traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos chiar si peste 100 de ani.
S-a dovedit statistic ca in aceasta regiune numarul persoanelor cu virste peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare ca in celelalte regiuni ale lumii!!
Cu toate ca se cunosteau de atitea ani proprietatile fructelor goji au fost recunoscute numai foarte recent de catre medicina moderna.
Cercetari stiintifice confirma adevarul stiut de 2000 de ani...
Introdus pe piata americana abia in anul 2007 devine in foarte scurt timp super fructul anului, consumat de Madonna, Elizabeth Hurley, Mischa Barton si alte staruri.
Este al doilea in lume ca continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele.
Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 20 grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti!!
De fapt contine toate elementele necesare si benefice pentru corpul uman.
Datorita acestor componente goji ajuta la prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, intareste sistemul imunitar, ajuta la prevenirea inbatrinirii organismului, este un tonofiant general al corpului uman.