Drage bucatarase si bucatarasi,
Vreau sa va impartasesc impresiile mele de la un eveniment la care am participat in zilele de 9-10.08.2010 la T.H.R(Tourism, Hotel si Restaurant Consulting Group) din Bucuresti, poate este un pic cam tarziu dar este ceva interesant si merita vazut.
T.H.R Consulting Group in colaborare cu Ambasada Republicii Indonezia la Bucuresti au organizat un eveniment gastronomic intitulat “Fusion of Aromatic Herbs” Indonesian Cuisine, acest eveniment a fost posibil datorita eforturilor si prin bunavoita excelentei sale doamna ambasador a republicii Indonezia in Romania, Marianna Sutadi.
La eveniment au participat membrii ambasadei, precum si Lady Chef care ne-a initiat in tainele bucatariei indoneziene – Nur Komariah iar din partea THT a participat si ne-a acordat sfaturi pretioase, Executive Chef, Maria Ginghina.
Asa am aflat mai multe detalii despre Indonezia, despre populatie, despre obiceiurile din Sumatra, Java, Djakarta. Am aflat ca gastronomia indoneziana este in TOP 10, privind faima si spectaculozitatea sa. Totodata, am invatat foarte mult despre condimente, precum si despre felul lor de combinare si, evident, despre preparatele traditionale
Acest seminar s-a adresat atat profesionistilor cat si iubitorilor de gastronomie amatori la care hobby-ul primeaza. Asa se face ca lady chef, Nur Komariah, ne-a prezentat mai multe tipuri de preparate traditionale din Indonezia(Gepuk, Ayam Rica-Rica, Supa Buntut, Gado-Gado, Aripioare de pui cu sos de stridii), iar noi a trebuit sa executam doua din aceste preparate cat mai apropiat de stilul indonezian.
Asa ca am purces cu totii la treaba si am cautat sa combinam condimentele cat mai corespunzator si sa facem preparatele cat mai gustoase si, evident, cat mai aranjate si dichisite fiecare dand o nuanta cat mai personala produsului sau, facandu-l sa fie cel mai gustos si cel mai frumos, deoarece membrii juriului erau foarte atenti la detalii.
Membrii juriului au deliberat si cei mai norocosi dintre participanti au castigat. A fost o experienta de neuitat, am legat prietenii, am invatat ceva deosebit si, pe aceasta cale, vreau sa multumesc celor doua institutii care ne-au oferit aceasta sansa: Ambasada republicii Indonezia si T.H.R. Consulting Group.
Alaturat voi atasa cateva fotografii de la acest eveniment in care evident sunt si eu precum si toti participanti si membri ambasadei indeneziene la Bucuresti.
Iar la rubrica de retete veti gasi cele doua preparate traditionale din Indonezia: Gepuk si Ayam Rica-Rica.
Cu mare drag,
Nico15