Regulile dietei
Sustinuta de multe teste stintifice, informatii emise de doctori, dieta se bucura de cat mai multi sustinatori, cu cat aceasta ajuta realmente in scaderea tensiunii. Asa cum reiese din studii, un consum redus de sodiu scade hipertensiunea (1500 de mg de sodiu pe zi). Pe langa un consum redus de sodiu, evident o alegere corecta a alimentelor in functie de acest mineral, se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, grasimi sanatoase(nuci, seminte, uleiuri vegetale), carne slaba (pasare, peste) si lactate degresate.
Toate acestea laolalta, ajuta la scaderea hipertensiunii, scazand riscul bolilor cronice de inima.
Dieta promoveaza un anumit consum caloric (1600, 2000, 2600 si respectuv 3100). Pe langa restrictia colarica, dieta vine cu o alta regula menita sa restabilizeze echilibrul interior: sportul zi de zi.
Astfel, persoanele care vor sa tina aceasta dieta, trebuie sa faca zilnic 30 de minute de exercitii fizice moderate, ca si grad de dificultate.
O inima sanatoasa, o viata echilibrata
Gratie consumului de alimente sanatoase, bogate in vitamine, minerale, subiectii care au tinut aceasta dieta, au pierdut in greutate in primele zile dupa, iar dupa cateva saptamani, tensiunea arteriala a scazut, scazand astfel si riscul de boli cardiovasculare cronice, favorizand longevitatea.