Dieta cu un continut scazut de sodiu

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 8 Feb 2012, 22:36

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Dieta cu un continut scazut de sodiu

Nu o dieta propriu-zisa, ci un stil sanatos Dieta cu un continut scazut de sodiu (continut regasit in sarea de bucatarie) reprezinta mai degraba un stil de viata sanatos. Caci, orice persoana care sufera de afectiunile pe care le-am precizat mai sus, ori care are cazuri in familie trebuie sa adopte aceasta dieta pe termen lung. Dieta pe termen lung inseamna abtinerea de la produsele alimentare bogate in sodiu. Din pacate, piata alimentara este plina de alimente bogate in sodiu: supe instante la plic, conserve de orice fel, sucuri de legume (gen bulion), produse procesate, mezeluri, muraturi, chipusuri, carne, biscuiti, masline, varza murata, branzeturi, peste afumat etc. Practic, citind cu atentie etichetele produselor alimentare, inainte de a le cumpara, faceti un pas important in schimbarea stilului de viata, dintr-unul haotic intr-unul sanatos, care va imbunatateste starea de sanatate, ameliorandu-va problemele. Asa cum am mai zis, piata alimentara abunda in produse alimentare pline de sodiu, asa ca trebuie sa aveti mare grija cand selectati alimente pentru consum. Este o strategie a producatorior, este trist, insa industria alimentara a aparut nu din dorinta de a hrani sanatos milioane de oameni, ci din nevoia de a scoate cat mai multi bani. Produse alimentare vandute la preturi derizoriu, ambalate frumos, ascund de cele mai multe ori substante care ne imbolnavesc daca le consumam frecvent si, mai ales, in cantitati mari. Nu este suprinzator sa constati ca sucul cumparat are sare, tocmai pentru ca are nevoie de conservant, ca mezelurile abunda in E-uri, in grasimi, sare etc. Daca veti citi cu atentie etichetele produselor veti vedea cate chimicale au. Daca cumparati fara sa va uitati pe etichete, nu faceti decat sa va otraviti putin cate putin. Iar sarea, nici macar ea in exces nu aduce avantaje, dimpotriva. Incercati sa nu treceti de limita de 500 de mg de sodiu pe zi. Cat priveste limita de calorii pe zi, ei bine, dieta nu face referire la asa ceva. Cum puteti totusi sa renuntati la sare si sa va bucurati de o mancare delicioasa? Renuntarea la sare nu inseamna musai o mancare fada. Aveti verdeata, condimentele la idemana. In plus, nu uitati ca acestea ascund multe beneficii. Folositi multe condimente si ii veti asigura organismului antioxidanti. Chiar daca la inceput renuntarea la sare, ori folosirea unei cantitati mai mici decat de obicei va va parea o piatra de moara, cu timpul va veti obisnui sa serviti mancarea mai putin sarata, veti incepe sa adorati condimentele. In plus, starea dumneavoastra de sanatate va va arata ca ati avut numai de castigat. Nu uitati! Comunitatea medicala a folosit timp de mai multi ani aceasta dieta pentru a preveni unele boli, dar si pentru a ameliora simptomele unor boli.

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (1)

10.02.2012, 15:56

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia