Cursul de gatit la Alfons Schubeck

Postat de danakarin in Cu de toate pe 23 Feb 2014, 07:52

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Aceste cursuri de o zi sunt mai mult un mod placut de a petrece ziua cu altii ca tine, care se intereseaza de gatit. Mai inveti niste mici secrete, gatest un pic. Mananci si bei un vin potrivit la Meniu, si esti asistat de un profesionist.

Am primit acest curs,  de la copiii mei, cadou de ziua mea, pentru ca ei stiu ca Alfons Schubeck e preferatul meu intre bucatarii foarte cunoscuti din Germania. El si-a construit un mic imperiu cu 2 restaurante, magazine cu diferite produse in proncipal mirodenii aduse din toata lumea si combinate foarte rafinat,  si are si aceasta scoala de gatit. Are multe aparitii la televizor si nenumarate carti de bucate. Este de altfel si bucatarul echipei de fotbal Bayern München.

A fost bine ca a fost cadou, pentru ca altfel trebuie  sa bagi mana destul de adanc in buzunar...pentru o zi de curs, care dureaza de la 9 dimineata pana dupa masa la 5. 

Dintre  ofertele de program, cum sa gatesti pestele, meniu bavarez, cum sa gatesti carnea de vita, etc, eu am ales sa gatim un meniu de 5 feluri, la gandul ca il voi  reproduce apoi acasa pentru cei dragi mei. 

Am fost 9 participanti, dintre care si trei domni. Toti stiau bine sa gateasca, si venisera din diferite orase la München. 

Locul unde este scoala si celelalte magazine, unul de ciocolata, cele doua restaurante, braseia Orlando si Tiroler Stuben care are o stea Michelin, precum si magazinul de mirodenii pe 3 etaje, e unul din cele mai frumoase locuri din München, in orasul vechi, cu cladiri innecate in iedera, langa celebra berarie Hofbräuhaus. 

Prima data, am facut toti, insotiti de profesorul nostru de o zi, Stefan, un bucatar al lui Schbeck, care de fapt conduce scoala, o plimbare in Viktualien Markt. Piata cea mai mare si frumoasa din oras, unde am primit cateva sfaturi cum sa cumparam, ce sa cumparam, am trecut pe la un magazin cu produse din carne de pasare, maruntaie oua etc, totul super bio:-) . Apoi pe la o pescarie, si un stand cu zarzavaturi de sezon. am cumparat pentru ce vom gati doar cateva lucruri...oua, ciuperci..

A urmat un dejun comun, usor si sanatos,  cu o crema de branza dulce inbunatatita cu 2 uleiuri valoroase si fructe, pt energie a spus Stefan, mentorul nostru, si apoi ne-am apucat de treaba. Am inceput cu acel fel care a stat cel mai mult pe foc, carnea de vitel in sos cu legume. 

Au fost doua feluri de carne pe care le-am preparat diferit. O spata de vitel care am prajit-o in extrem de putin ulei, doar cat am uns tigaia, si care a fiert incet vreo doua ore intr-o combinatie de legume, bulion de vita,  pasta de rosii caramelizata si vin. 

Asta a fost lectia principala, un sos de baza, pe care l-am aromatizat la sfarsit, si care la o adica poate fi si pastrat in congelator si folosit la nevoie. In funcite de arome sosul merge la carne de vitel, de vita, de miel sau de vanat. 

Am avut  si un muschi de vita care, dupa ce l-am prajit pe toate partile,  l-am lasat cam o ora si jumatate in cuptor la 100 de grade. 

Totul a fost gatit cu minim de ulei la prajit, cu temperaturi joase la fiert. 

am invatat si cum se fileteaza un peste, si cum se prepara cu aceasta crusta Tandoori care s-a prajit la cuptorul pus pe grill.

o surpriza la pregatire a fost si supa clara in care atat sparanghelul cat si cuipercile si crevetii au fost adaugati cand am redus temperatura sub cea de fierbere, si totusi totul a fost fiert aromat si gustos. 

Meniul a constat din : 

1. Carpaccio de vita cu dip de smantana aromatizat cu lamai verzi si chips de parmezan insotit de salata.

2.Supa clara vietnameza cu ciuperci, sparanghel verde si creveti.

3. File de peste cu o crusta de unt si tandoori pe spanac 

4. Doua feluri de carne de vitel cu legume si sos 

5. Mousse au chocolat cu fileuri de portocale in sos. 

Dupa prepararea fiecarui fel ne-am asezat si am mancat si am mai si baut un vin excelent..

Fiecare fel m-a surprins prin simplitate dar si rafinament. Si au fost toate lucruri care, cu un pic de noroc :-) le poti face si acasa. 

Desigur ni s-au prezentat si produsele din magazinul de mirodenii, si am si facut o tura prin restaurant, prin magazin si prin bucataria restaurantului cu o stea Michelin. 

Si Alfons Schubeck a trecut sa ne salute si cu aceasta ocazie i-am dat spre semnat o carte a lui de bucate, prima lui carte, pe care am cumparat-o inca in Romania pe vremea cand habar nu aveam ca voi locui vreodata la München.

Am invatat lucruri utile si usor de aplicat. Am mancat excelent si m-am simtit bine! 

 

A fost o experienta extrem de placuta si interesanta pe care am dorit sa o impart cu voi. 

Am luat acasa mapa de retete pe care le voi reproduce in curand...si sunt mai bogata cu o experienta inedita! 

 

Comentarii (12)

02.03.2014, 01:57

Frumoasa experienta M-ai facut sa visez plimbandu-ma prin cele trei etaje ale magazinului cu mirodenii . In ce periooada este bine de vizitat Munchen-ul ?

13.03.2014, 03:24

Michaela, primavara si toamna e frumos, cand nu e invadat de turisti...

15.07.2014, 21:15

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]