Postat de mitinita in Tehnici pe 15 Ian 2012 | 7086 vizualizari
Da, e corect. E de baza sa nu tai de tot la inceput fundurile cepei, fiindca acestea "tin" ceapa curatata. Plus - cum tii cutitul e iar de baza, la taiat de ceapa si lamai sunt cele mai frecvente accidente .
cristi,am inceput sa exersez. La cuburi am inceput sa ma descurc mai bine,dar la inceput nu erau deloc la fel Folosesc numai chef's knife la taiat sau se poate si altul? Pe asta il simt cel mai "natural" in mana
pai e simplu: foloseste cutitul care te face sa te simti cel mai bine si mai confortbail, asta e secretul.
in mod normal trebuie sa-ti gasesti un chef's knife adaptat marimii mainii tale. eu am ajuns deja la al patrulea cutit de chef si de-abia asta ultimul, un Global (nu mai e nevoie de prezentare, ptr. cei care stiu firma), sta perfect in mana mea. Aproape 2 ani de zile am tinut un cutit mult prea mic in mana mea.
Deci: poti folosi si un cutit de torturi sau de paine - daca ala te face sa te simti confortabil .
So - cauta un chef's knife adaptat mainii tale, aia e regula de baza.
asa trebuie sa tai si eu ceapa ca imi place cat mai marunta in mancaruri,dar trebuie sa vad si de un cutit bun!!!
http://www.global-knife.com/products/g/product_g-2.html - asta folosesc eu acum.
mai am un sabatier, dar si un stellar samurai: http://shop.fieldsofsidmouth.co.uk/products/stellar-samurai-deba-6-quot-165mm/174/ - asta e insa cutitul care mi-a retezat in 2010 degetul aratator de la stanga, cand taiam neatent...ceapa .
si mai am un cutit f bun daruit de nico lontras.
dar acum merg ce Globalul.
acum am un cutit Vitesse si e destul de bun,mai ales ca nu e nici asa de greu,dar cred ca pe viitor as vrea un Henckels. Am unul japonez din otel,dar nu e inoxidabil si trebuie sters dupa fiecare intrebuintare altfel rugineste.Si uitasem de el,ar trebui sa incerc sa tai si cu el.
Am lucrat la un magazin de produse ptr bucatarie in Canada si acolo altfel se face instructia,doua saptamani am studiat fiecare produs in parte,deci cunosc cutitele pana la compozitia lameiam vazut cutite Global acum 10 ani si atunci mi se pareau atat de inovatoare.
rocsi,faci practica pe cartofi si cand ai invatat treci la ceapa
da, stiu, stii ca astea japoneze de calitate, cum e globalul, sunt facute din straturi suprapuse de otel, nu dintr-o singura bucata, ca marea majoritate a cutitelor. practic, daca-l scap de la distanta mare pe ciment si cade in varf se "sparge" in sute de bucatele .
nu stiu de ce ,dar pe mine nu ma incanta cutitele de ceramica. Mie imi place sa simt in mana lemnul sau metalul,mi se pare ca prea aduce a plastic.Eu-s mai ecologista si imi plac lucrurile naturale si cred ca simturile sunt foarte importante. Cum e sa iei in mana un lucru din plastic si cum e cu unul din lemn
Pai tai des ceapa,dar imi cam aluneca printre degetedar spre rusinea mea nu am nici cutite calumea,tot zic ca-mi iau,dar nu am mai apucat!!!