Cu siguranta vi s-a intamplat sa va mai taiati atunci cand a trebuit sa tocati legumele pentru o supa.
Ei bine, exista cateva reguli pe care, daca le respectati, nu o sa mai aveti niciodata grija degetelor pierdute printre ingredientele pentru vreo tocanita.
Deci, iata:
1. Niciodata nu taiati lucruri in mana. Folositi intotdeauna tocatorul.
2. Folositi cutite care au fost ascutite bine. S-a demonstrat ca cele mai multe accidente in bucatarie se intampla datorita cutitelor a caror lama aluneca pe alimentele pe care ar trebui sa le taie.
3. Tineti cutitul corect: cu degetul mare si aratatorul apucati lama, in timp ce celelalte 3 degete cuprind manerul. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca mai bine:
How to properly hold a kitchen knifeHow to hold a kitchen knife without cutting your fingers off
Posted by Mashable Food on Sunday, September 6, 2015
4. Degetele cu care tineti alimentele pe tocator trebuie sa aiba unghiile paralele cu lama cutitului.
5. Tocatorul trebuie sa nu se miste deloc, atunci cand tocati legume. Daca totusi observati ca exista riscul ca acesta sa se deplaseze de pe masa de lucru, atunci este indicat sa puneti sub tocator un prosop.